Eduard Sporken

Eduard is Director bij KPMG Meijburg & Co en maakt deel uit van de (inter)nationale Transfer Pricing-praktijk. Hij heeft tal van multinationals begeleid bij het ontwerp en de invoering van hun wereldwijde, Europese en Nederlandse value chain management (VCM)/transfer pricing-processen en hen met succes bijgestaan bij het verdedigen van hun fiscaal beleid tegenover de Belastingdienst. Hij heeft ook veel ervaring met het verkrijgen van rulings en unilaterale Advance Pricing Agreements (APA’s).

Met zijn 35 jaar ervaring op het gebied van VCM/transfer pricing richt Eduard zich met name op de toepassing van het EU-arbitrageverdrag en Mutual Agreement Procedures om voor cliënten met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten, Europa of Azië fiscale geschillen tot een voor hen gunstig einde te brengen. Hij heeft ruime ervaring met bilaterale en multilaterale APA’s.

Vroeg in zijn carrière heeft Eduard gewerkt met een aantal, o.a. in de Verenigde Staten gevestigde, multinationals waarbij hij verantwoordelijk was voor het bedenken van oplossingen voor complexe VCM/transfer pricing-vraagstukken. Eduard heeft leiding gegeven aan een aantal grote internationale VCM/transfer pricing-projecten in het kader waarvan er sprake was van multinationale en/of bilaterale APA’s.

Eduard publiceert regelmatig in fiscale vakbladen en publicaties, waaronder het door BNA uitgegeven Transfer Pricing Journal, het Tax Management Transfer Pricing Report en het International Tax Review. Uit hoofde van zijn werk wordt hij sinds 1999 ieder jaar in de Guide to the World’s Leading Transfer Pricing Advisors genoemd als een van de meest toonaangevende transfer pricing-specialisten in Nederland.

Eduard heeft (internationaal) belastingrecht gestudeerd aan de Universiteit Leiden en is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) en de International Fiscal Association (IFA).

Specialismen

  • Transfer pricing

Marktsectoren

  • Automotive
  • Media en Entertainment
  • Travel, leisure, tourism
  • Vastgoed

Landendesks

  • Japan desk
  • UK desk
  • US desk

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.