Multilateraal Instrument

Het multilateraal instrument toegelicht vanuit verschillende invalshoeken. Wilt u weten wat de impact is voor uw organisatie?

Vraag vandaag nog de MLI QuickScan aan of word teruggebeld door een van onze specialisten!

Meer informatie over het MLI en de mogelijke impact op uw organisatie?

Laat uw telefoonnummer achter en word teruggebeld door een van onze MLI-specialisten!

Bel mij terug!

Wat betekent het multilateraal instrument (MLI) voor het belastingverdrag tussen België en Nederland?

Lees verder

Multilateraal instrument zorgt voor fiscale temperatuurschommelingen

Fred van Horzen, Partner en specialist belastingverdragen, EU verdragsvrijheden en staatssteun, deelt zijn visie op de fiscale temperatuurschommelingen.

Lees verder

Belastingverdragen en fiscaal advies

Als u als inwoner van Nederland inkomsten ontvangt uit een ander land, dan is de kans groot dat beide landen belasting heffen over die inkomsten. Dit geldt ook als u in een ander land woont en inkomsten uit Nederland ontvangt. Om dit soort dubbele belasting te voorkomen, heeft Nederland met zo’n 95 landen belastingverdragen afgesloten. De inhoud ervan verschilt per verdrag.

Lees verder

Het MLI toegelicht vanuit een vaste inrichtingsperspectief

“Het is belangrijk om in kaart te brengen welke gevolgen het nieuwe vaste inrichting begrip voor uw onderneming heeft, zodat u tijdig actie kunt ondernemen”.

Franklin Hundscheid, Senior Tax Manager bij KPMG Meijburg & Co legt uit.

Lees verder

Charlotte Zandvoort-Gerritsen, Tax Director Familie en Bedrijf, deelt haar visie op de impact die het MLI heeft op het (familie)bedrijf.

Lees verder

MLI - Bent u er klaar voor?

De introductie van het multilateraal instrument (MLI) zal vanaf 1 januari 2020  voor veel belastingverdragen wijzigingen meebrengen. Dit betekent dat uw bedrijf mogelijk hogere belastingen riskeert doordat voordelen van bepaalde belastingverdragen komen te vervallen. Aangezien de eerste veranderingen per 1 januari 2020 actief zullen worden, is het NU tijd om actie te ondernemen! 
Download de MLI Flyer voor meer informatie en contactgegevens.

Lees verder

Vraag de MLI Quickscan aan!

Vraag vandaag nog de MLI QuickScan aan!

Om structuur aan te brengen in de wirwar van regelgeving heeft Meijburg & Co de MLI quick scan voor u ontwikkeld. Dat is een handige tool waarmee we voor uw specifieke situatie in een handomdraai inzichtelijk kunnen maken waar en per wanneer het MLI impact mogelijk impact heeft op uw business.

Lees verder

Belastingplan 2020: vennootschapsbelasting

Alle informatie met betrekking tot het Belastingplan 2020 in relatie tot vennootschapsbelasting leest u hier.

Lees verder

Tweede Kamer akkoord met goedkeuringswetsvoorstel Multilateraal Verdrag (MLI)

Op 12 februari 2019 heeft de Tweede Kamer ingestemd met het goedkeuringswetsvoorstel voor het op 24 november 2016 te Parijs tot stand gekomen Multilateraal Verdrag ter implementatie van aan belastingverdragen gerelateerde maatregelen ter voorkoming van grondslaguitholling en winstverschuiving (ook wel aangeduid als het multilateraal instrument of MLI). 

Lees verder

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.