Winnares Meijburg Art Commission 2021 onthult kunstwerk

7 september 2022
popel

Op het hoofdkantoor van KPMG Meijburg & Co in Amstelveen heeft de winnares van de Meijburg Art Commission 2021, Popel Coumou, het kunstwerk onthuld dat zij speciaal voor Meijburg heeft gemaakt.  Met de Meijburg Art Commission ondersteunen wij sinds 2015 talentvolle kunstenaars en bieden hen de kans om een groot werk te ontwikkelen dat deel uit gaat maken van de Meijburg kunstcollectie. Dit jaar was het de beurt aan Popel.

Popel Coumou creëert een geconstrueerde fotografische realiteit door haar foto’s letterlijk uit elkaar te halen en met andere, gelaagde materialen weer op te bouwen. Daarmee zoekt ze in haar werk naar de balans tussen abstractie en de herkenbare werkelijkheid. Voor haar kunstwerk ‘161_Untitled 2022’ fotografeerde ze een onopvallende hoek van het markante gebouw van Meijburg en verbeeldt ze de veranderende lichtinval waardoor het werk van sereen wit reliëf tot een herkenbare ruimte met kleur en dieptegevoel verwordt.  

Meijburg Art Commission

Meijburg vindt het belangrijk om bij te dragen aan de cultuur sector. In onze dagelijkse praktijk is het essentieel om mee te bewegen met de veranderende samenleving. Om zo telkens met een frisse blik naar nieuwe ontwikkelingen te kijken. De cultuursector is de basis van innovatie en verandering doordat kunstenaars bij uitstek in staat zijn om bestaande patronen te doorbreken en ons te inspireren. Daarom reikt Meijburg jaarlijks de Meijburg Art Comission uit tijdens hét toonaangevende internationale evenement voor nieuwe fotografie: Unseen Amsterdam. Als sponsor van Unseen ondersteunt Meijburg & Co fotografietalent door hen de kans te bieden nieuw werk te ontwikkelen en aan een groot publiek te tonen.

Klik hier voor meer informatie over Popel Coumou.

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.