Winnares Meijburg Art Commission 2019 onthult kunstwerk

18 september 2020
Onthulling

Op het hoofdkantoor van KPMG Meijburg & Co in Amstelveen heeft de winnares van de Meijburg Art Commission 2019, Marleen Sleeuwits, het kunstwerk onthuld dat zij speciaal voor Meijburg heeft gemaakt. Sinds 2015 worden ieder jaar de exposerende kunstenaars op hét toonaangevende internationale evenement voor nieuwe fotografie Unseen Amsterdam, uitgenodigd om een ​​voorstel in te dienen voor een kunstwerk voor KPMG Meijburg & Co. De winnaar ontvangt een projectfonds om het voorgestelde werk te realiseren. Het werk wordt daarna opgenomen in de kunstcollectie van Meijburg. Dit jaar was het de beurt aan Marleen.

Voor het ontwikkelen van haar werk heeft Marleen het bestaande interieur als uitgangspunt genomen. Met haar bijzondere oog voor de vervreemdende kwaliteit van ogenschijnlijk nietszeggende plekken, legt ze de ruimte bloot. Wat valt haar op? Wat is uniek? Welke elementen ervan kan zij benadrukken? Door er steeds een element uit te pakken, doorgrond ze de ruimte stukje bij beetje om deze vervolgens door te vertalen naar fotografie.

Met foto’s van de vloer heeft zij vele schetsen en modellen gemaakt. Deze dienden als basis voor het te realiseren werk. Voor de uiteindelijke uitvoering heeft zij gekozen voor een 3-dimensionaal kunstwerk met fotoprints op perspex. Door foto's van de marmeren vloer uit het gebouw op perspex te printen en deze vervolgens op dezelfde vloer te plaatsen heeft zij een uniek kunstwerk gecreëerd waarbij de verschillende realiteiten in elkaar overvloeien.

Meijburg Art Commission

Meijburg vindt het belangrijk om bij te dragen aan de cultuur sector. In onze dagelijkse praktijk is het essentieel om mee te bewegen met de veranderende samenleving. Om zo telkens met een frisse blik naar nieuwe ontwikkelingen te kijken. De cultuursector is de basis van innovatie en verandering doordat kunstenaars bij uitstek in staat zijn om bestaande patronen te doorbreken en ons te inspireren. Daarom reikt Meijburg jaarlijks de Meijburg Art Comission uit tijdens hét toonaangevende internationale evenement voor nieuwe fotografie: Unseen Amsterdam. Als sponsor van Unseen ondersteunt Meijburg & Co fotografietalent door hen de kans te bieden nieuw werk te ontwikkelen en aan een groot publiek te tonen.

Klik hier voor meer informatie over Marleen Sleeuwits

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.