Winnares Meijburg Art Commission 2019 feestelijk onthuld

24 september 2019
Onthulling

Met trots kondigen wij aan dat Marleen Sleeuwits is benoemd tot winnares van de Meijburg Art Commission 2019! Ieder jaar worden de exposerende kunstenaars op hét toonaangevende internationale evenement voor nieuwe fotografie: Unseen Amsterdam, uitgenodigd om een ​​voorstel in te dienen voor een werk voor de KPMG Meijburg & Co-kantoren. De winnaar ontvangt een projectfonds om het voorgestelde werk, dat deel gaat uitmaken van Meijburg haar groeiende kunstcollectie, te realiseren.

Meijburg vindt het belangrijk om bij te dragen aan de culturele sector. In onze sector is het essentieel om niet vast te blijven zitten in oude patronen, maar telkens met een frisse blik naar nieuwe ontwikkelingen te kijken en mee te bewegen met de veranderende samenleving. Kunstenaars zijn bij uitstek in staat om bestaande patronen te doorbreken en ons te inspireren. Met deze prijs, die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt, wil Meijburg fotografietalent de kans bieden om nieuw werk te ontwikkelen en aan een groot publiek te tonen.

Marleen Sleeuwits (1980, NL) begon haar carrière met het fotograferen van kille, lege ruimtes zoals luchthavens, hotels en kantoren. Maar studeerde af in het vormgeven van interieur en objecten die haar eigen zorgen weerspiegelen. Marleen's grootschalige en zeer gedetailleerde foto's - zonder mensen, meubels of deuren - trekken de kijker naar een ruimte die vreemd maar tegelijkertijd toch vertrouwd voelt. In haar werk onderzoekt Sleeuwits de grenzen tussen twee- en driedimensionale realiteiten en ëxperimenteerde ze onlangs met het bouwen van installaties van haar foto's, wat hun meeslepende kracht vergroot.

De internationale jury voor de Meijburg Art Commission 2019 bestond uit Jason Baron (Creative Director of Photography, BBC Creative), Marta Weiss (Senior Curator, Photographs, Victoria and Albert Museum) en Wilbert Kannekens (Managing Partner bij KPMG Meijburg & Co). Sleeuwits werd gekozen uit een shortlist van vijf genomineerden. De jury koos het projectvoorstel van Sleeuwits vanwege de origineliteit die hen direct opviel: “Haar praktijk onderzoekt de parameters van fotografie door te spelen met de combinatie van tweedimensionale afbeeldingen en driedimensionale installaties, waarbij onze verwachtingen van ruimte worden uitgedaagd. Speelsheid, intuïtie en experiment zijn belangrijke aspecten van de aanpak van Sleeuwits, wat hen ervan overtuigde dat deze ingrediënten zullen resulteren in een inspirerend kunstwerk!”

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.