Tax Technology actueel

20 juni 2019
kantoor met werknemers

KPMG Compliance Center

"De belastingdiensten van verschillende landen gebruiken technology in toenemende mate en vraagt om steeds meer data via bijvoorbeeld Real time Reporting. Dit verhoogt voor bedrijven de noodzaak voor een 'spot on' indirect tax behandeling", aldus Mathijs Horsthuis, Senior Tax Manager bij KPMG Meijburg & Co. Op 16 en 17 april presenteerden onze specialisten daarom, in het KPMG Compliance Center in Budapest, hoe KPMG mens en technology laat samenwerken ten behoeve van de dienstverlening. Indrukwekkend om 450 professionals samen met technology te zien werken aan onder andere VAT compliance en Global Accountmanagement. Meer weten? Neem dan contact op met een van onze Tax Technology specialisten.

Ontwikkeling Europees btw-gebied- 4 quick fixes

Op Europees btw-gebied staat veel te gebeuren. Per 1 januari 2020 zullen 4 quick fixes in werking treden. Eén ervan is dat het gebruiken van een geldig btw-identificatienummer een materieel vereiste wordt voor het toepassen van het btw-nultarief bij intracommunautaire leveringen. Het beschikken over een geldig btw-identificatienummer van uw afnemer wordt dus nog belangrijker. Marieke Herber, Senior Tax Manager bij KPMG Meijburg & Co: "Heeft u al nagedacht over de wijze waarop technologie uw onderneming hierbij kan ondersteunen? En is uw ERP systeem al klaar voor de quick fixes? Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van de btw-wijzigingen en de gevolgen voor uw onderneming." Voor meer informatie klik hier of kijk bij ons trainingsaanbod ook eens naar de training 'btw en internationale handel'. 

Business traveller

”In reactie op de veranderende snelheid van globalisering, geopolitieke situaties en milieubewustzijn, heroverweegt bijna 50% van de multinationals hun wereldwijde positie. Dit blijkt uit de Global CEO Outlook-enquête van KPMG International 2017. In deze heroverweging wordt er onder andere gekeken naar functieverantwoordelijkheden, uitbreiding naar nieuwe markten en beoordeling van de wereldwijde zakenreizen" aldus, Maarten Greijn, Tax Manager KPMG Meijburg & Co. Wij helpen bedrijven regelmatig met het beoordelen van hun zakelijke reisrisico's, het bouwen van een businesscase voor het gebruik van risicobeoordelingstools voor zakenreizen en het (her-)ontwikkelen van hun zakenreisbeleid. Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met een van onze Tax Technology specialisten.

Tax Intelligence Solution (TIS)

Hans Geluk, Senior Manager Economist, KPMG Meijburg & Co: “Het is voor bedrijven vaak een grote uitdaging om fiscale analyses te maken uit grote hoeveelheden ERP data. ERP systemen zijn hier immers ook nooit voor ontwikkeld. Onze Tax Intelligence Solution (TIS) voor Transfer Pricing kan hierbij helpen en biedt ondernemingen waardevolle inzichten door intercompany-transacties in kaart te brengen en marges per entiteit en product (groep) te berekenen. Kijk hier voor meer informatie over TIS.  

© 2020 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.