Melissa Schriek wint Meijburg Art Commission 2024!

23 september 2024
melissa
Photo credits: Jitske Nap

Fotografiebeurs Unseen en KPMG Meijburg & Co zijn sinds 2015 trotse partners, vanuit de gedeelde visie dat kunst een platform is voor vernieuwende perspectieven die bestaande patronen doorbreken. Samen hebben we daarom de Meijburg Art Commission opgericht.

Tijdens de opening (19 september jl.) van de succesvolle 12e editie van internationale fotografiebeurs Unseen is de winnaar van de Meijburg Art Commission 2024, Melissa Schriek, bekend gemaakt. Met haar winnende werk geeft zij haar visie op het thema 'Prosperity' en daagt zij ons uit om onze stedelijke omgeving vanuit meerdere perspectieven te bekijken. 

Schriek stelt cruciale vragen over hoe steden onze persoonlijke welzijn kunnen beïnvloeden, zowel individueel als collectief.  Welvaart gaat voor verder dan enkel economische zekerheid: het omvat ook de vrijheid om openbare ruimtes te betreden op manieren die aansluiten bij persoonlijke behoeften, terwijl ze zich bewust is van de ecologische en sociale impact van hoe deze ruimtes zijn ontworpen.

Haar werk dwingt ons na te denken over hoe onze (stedelijke) omgeving onze groeimogelijkheden kan vergemakkelijken of belemmeren. Daarmee vestigt ze ook de aandacht op grotere maatschappelijke kwesties, zoals genderongelijkheid en stedelijke vervreemding. Ze benadrukt het belang van het ontwerpen van stedelijke ruimtes die inclusief en toegankelijk zijn, met als doel een samenleving waarin iedereen kan gedijen, ongeacht hun positie of achtergrond.

Het winnende werk zal later dit jaar op ons kantoor in Amstelveen worden onthuld en aan onze kunstcollectie worden toegevoegd.

Lees hier meer over het winnende werk.

Meijburg Art Commission 2024

Voor deze editie van de Meijburg Art Commission is ervoor gekozen om kunstenaars te laten reflecteren op een actueel thema in de samenleving of wereld: Prosperity - wat hebben we in de huidige wereld nodig om te floreren? Wat betekent het om zowel als individu en samenleving echt te kunnen gedijen, rekening houdend met factoren zoals tijd voor onszelf en voor elkaar, financiële zekerheid, het milieu en cultuur.

Uit een overweldigend aantal inzendingen werden vijf genomineerden voor de Meijburg Art Commission 2024 gekozen. Alle vijf kunstenaars inclusief de winnaar zijn met hun genomineerde werk tijdens Unseen (20 - 22 september) tentoongesteld in de speciaal ingerichte Meijburg Lounge (locatie Westerliefde).

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.