Huwelijkse voorwaarden en bedrijfsopvolging

28 november 2022
Huwelijkse voorwaarden en bedrijfsopvolging

Er zijn uiteraard verschillende redenen waarom het raadzaam is om huwelijkse voorwaarden op te stellen. In eerste aanleg wordt veel gedacht aan het privé houden van familievermogen, het beperken van aansprakelijkheids-risico’s of het regelen van een verzorgingsbehoefte. Als tot het vermogen van (een van de) partners aandelen in een familiebedrijf behoren, wordt vaak gedacht aan deze eerste grond voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden; het privé houden van het vermogen.

Lees in dit artikel meer over de inhoud van de huwelijkse voorwaarden en de aandachtspunten bij gebruikmaking van de BOR. Vul dit formulier in en ontvang een digitaal exemplaar.

Dit artikel is gechreven door Charlotte Zandvoort-Gerritsen en is eerder verschenen in Vakblad Financiële Planning, afl. 5, mei 2022 van Uitgever Wolters Kluwer. 

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.