Global Family Office Compensation Benchmark Report 2023

19 juli 2023
Global Family Office Compensation Benchmark Report 2023

Sinds er family offices bestaan hebben zij moeite gehad met het idee van beloning. Het ‘family office’, in 1838 uitgevonden door de familie J.P. Morgan en een viertal decennia later verder vormgegeven door de Rockefellers, is een concept dat almaar populairder is geworden. Een family office is een in house dienstverlener met professionals op (met name) financieel gebied die wordt ingezet door en om zeer vermogende families te ondersteunen bij het beheer van hun assets en kapitaal. Naar schatting zijn er momenteel zo'n 3.000 tot 6.000 family offices in de Verenigde Staten en 20.000 wereldwijd.

En terwijl het aantal family offices exponentieel is gegroeid, is ook het concept zelf volwassen geworden. Family offices zijn niet langer kleinschalige beheerders van de enorme vermogens van individuen en hun familieleden. Veel family offices hebben zich ontwikkeld tot geïnstitutionaliseerde machines die worden bediend door zeer bekwame professionals. Meer lezen? Download hier het rapport

Fiscaal advies nodig?

Heeft deze publicatie u aan het nadenken gezet? Onze specialisten helpen u graag bij het optuigen van een strategie die past bij uw organisatie. Of het nu gaat om het realiseren van de groeiambities, het vastleggen van governance-afspraken of de overdracht naar de volgende generatie. Maak vrijblijvend een afspraak en bespreek direct jouw wensen, doelen en mogelijkheden.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.