Genomineerden Meijburg Art Commission 2024 bekend!

16 juli 2024
mac
Photo credits (vlnr): Hama Gallery, Amsterdam, The Bridge Gallery, Paris, Galerie Ron Mandos, Amsterdam, TOBE Gallery, Budapest, Ellen de Bruijne Projects, Amsterdam

Meijburg en sponsorpartner Unseen reiken sinds 2015 samen jaarlijks de Meijburg Art Commission uit. 

 Voor de Meijburg Art Commission van dit jaar zijn kunstenaars van over de hele wereld uitgenodigd om hun perspectieven te delen op het thema ''Prosperity' - wat hebben we in de huidige wereld nodig om te floreren? Wat betekent het om zowel als individu en samenleving echt te kunnen gedijen, rekening houdend met factoren zoals tijd voor onszelf en voor elkaar, financiële zekerheid, het milieu en cultuur.

Uit een overweldigend aantal inzendingen, is de shortlist van vijf genomineerde kunstenaars nu bekendgemaakt:

  • Anna Fabricius - TOBE Gallery, Boedapest

  • Gilleam Trapenberg – Galerie Ron Mandos, Amsterdam

  • Klaas Kloosterboer - Ellen de Bruijne Projects, Amsterdam

  • Lee-Ann Olwage - The Bridge Gallery, Parijs

  • Melissa Schriek - Hama Gallery, Amsterdam

Binnenkort zullen we het werk van deze 5 genomineerden verder uitlichten.

Tijdens aankomende editie van Unseen Amsterdam (19-22 september) in de Westergasfabriek wordt het werk van deze vijf genomineerden gepresenteerd in onze eigen Meijburg Lounge op Unseen. 

Op donderdag 19 september zal tijdens de opening van Unseen de winnaar van de Meijburg Art Commission 2024 uiteindelijk bekend worden gemaakt. De winnaar van de Meijburg Art Commission ontvangt een geldbedrag en het winnende werk zal worden opgenomen in onze kunstcollectie.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.