ESG: een integraal onderdeel van de tax functie van de toekomst?

3 augustus 2023
ESG: een integraal onderdeel van de tax functie van de toekomst?

ESG (Environmental, Social, and Governance) heeft invloed op de fiscale functie en vraagt om meer transparantie en duurzaamheid. Nieuwe wet- en regelgeving, zoals belastingen en rapportagevereisten, dwingen bedrijven om zich hierop te richten. Fiscale professionals moeten hun rol bepalen in dit nieuwe speelveld, waarbij samenwerking met andere afdelingen en data management essentieel is. In dit artikel behandelen de auteurs de aandachtspunten die hierbij relevant zijn voor de fiscale functie binnen ondernemingen.

Dit artikel is gechreven door Mr. M. Betjes, drs. R.M.A. Hoyng, ir. A.T.M. Zegers, mr. J.P. Moret & mr. B.A. van Gerrevink en is verschenen in het weekblad  Fiscaal Recht, WFR 2023/167, - juni 2023 Uitgever Wolters Kluwer. Vul dit formulier in en ontvang een digitaal exemplaar. 

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.