De rockstar onder de pianisten!

30 mei 2023
Lang lang
Photo: Simon van Boctel

De Chinese publiekslieveling Lang Lang staat op 1 juni in Het Concertgebouw waar hij uitblinkt in muziek van Beethoven. Heroïsche en zangerige werken van Beethoven worden deze avond door hem, het Mahler Chamber Orchestra en dirigent Andris Nelsons, tot leven gebracht.

Over Lang Lang

Pianist Lang lang is een onvermoeibare virtuoos, en heeft een eeuwig jonge uitstraling, maar krijgt naar eigen zeggen met de jaren meer inzicht, bijvoorbeeld in het uitvoeren van Chopins muziek: ‘Ik neem in alle opzichten meer tijd om adem te halen.’

Na jaren van vooral heel veel pianistisch spektakel is Lang Lang, na een blessure, een andere weg ingeslagen. De sterpianist richt zich nu op een klassiek werk van Beethoven.  Een zangerig stuk vol flair, dat in handen van Lang Lang prachtig en behendig klinkt en de luisteraar vol bewondering achterlaat.

Lees hier meer over Ludwig van Beethoven.

Let’s inspire!

Cultuur verbindt generaties van nu en later en inspireert om met een frisse blik naar de samenleving te kijken. Het doorbreekt bestaande patronen en vormt de basis van innovatie. Wij vinden het belangrijk dat de culturele sector zich blijft ontwikkelen en vernieuwen. Als sponsorpartner van Het Concertgebouw, Eye Filmmuseum museum en Unseen Photo Fair ondersteunen wij daarom de culturele sector en zetten wij ons in om muziek, film en kunst te ervaren en te beleven.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.