Familie en Bedrijf

Fiscale Zaken voor Familie & Bedrijf – december 2022

Fiscale Zaken voor Familie & Bedrijf is de digitale nieuwsbrief van KPMG Meijburg & Co met een breed scala aan fiscale ontwikkelingen die van belang zijn voor familiebedrijven.
Lees verder

Kabinetsreactie op de evaluatie van fiscale bedrijfsopvolgingsregelingen

Overweegt u uw onderneming over te dragen en daarbij gebruik te maken van de fiscale bedrijfsopvolgingsregelingen, dan dient u rekening te houden met de recent gepubliceerde kabinetsplannen.
Lees verder

Afschaffing vastgoed-fbi en aanpassing van regels voor vbi’s en fondsen voor gemene rekening

De nieuwe regels raken vooral institutionele beleggers, (beursgenoteerde) vastgoedfondsen en vermogende families.
Lees verder

Het UBO-register mag van het Hof van Justitie niet openbaar toegankelijk zijn voor het publiek

De minister van Financiën heeft de Kamer van Koophandel gevraagd vanaf 22 november 2022 tijdelijk geen informatieverstrekkingen uit het register meer te verzorgen.
Lees verder

Eindejaarstips 2022 voor Familie & Bedrijf

Het fiscale landschap blijft in beweging, ook voor familiebedrijven. Wij hebben voor u een aantal tips gebundeld op grond waarvan u mogelijkerwijs nog voor 1 januari 2023 actie zou moeten on ...
Lees verder

Huwelijkse voorwaarden en bedrijfsopvolging

Er zijn uiteraard verschillende redenen waarom het raadzaam is om huwelijkse voorwaarden op te stellen. In eerste aanleg wordt veel gedacht aan het privé houden van familievermogen, het beperken van a ...
Lees verder

Hoofdlijnen Belastingplan 2023 voor Familie & Bedrijf op twee pagina’s

Wij hebben een overzicht van twee pagina’s gemaakt van de maatregelen en enkele andere (fiscale) ontwikkelingen die van belang zijn voor familiebedrijven.
Lees verder

Tweede Kamer neemt wetsvoorstel Wet excessief lenen bij eigen vennootschap ongewijzigd aan

Iedere aanmerkelijkbelanghouder die meer dan EUR 700.000 bij zijn vennootschap heeft geleend, zal zijn positie opnieuw moeten bekijken.
Lees verder

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.