Familie en Bedrijf 2

Familie en Bedrijf

Familiebedrijven vormen de ruggengraat van de economie. Dat is niet alleen zo in Nederland, maar in heel Europa. Familiebedrijven denken in generaties in plaats van in kwartalen. Daardoor leveren ze een onmisbare bijdrage aan innovatie, werkgelegenheid en welvaart. De specialisten van Meijburg voorzien familiebedrijven dan ook graag van belastingadvies.

Familiebedrijven Nederland en advies

Al meer dan 75 jaar vormen familiebedrijven in Nederland en elders het grootste deel van de klantenbasis van Meijburg & Co. Ons team van professionals adviseert familiebedrijven in Nederland over uiteenlopende nationale en internationale fiscale kwesties. We maken daarbij gebruik van een internationaal netwerk in meer dan 150 landen. Dat in combinatie met de jarenlange ervaring van onze adviseurs zorgt ervoor dat we u het beste advies kunnen geven.

Ingewikkelde vraagstukken bij familiebedrijven

In familiebedrijven spelen vaak strategische vraagstukken. Deze raken uw familie en uw bedrijf en vragen om een passende oplossing. Er is in veel gevallen een onderlinge samenhang tussen vraagstukken, zoals belastingheffing, groei, vermogensbehoud en opvolging. Dat maakt het complex. Daarom is het belangrijk dat een fiscaal advies in het complete plaatje past. De specialisten van Meijburg & Co staan u op dit gebied graag bij.

Verschillende scenario’s bij familiebedrijven

Zoals u heeft kunnen lezen, maakt de onderlinge samenhang tussen vraagstukken een advies voor familiebedrijven vaak complex. In de praktijk komt het er meestal op neer dat er verschillende denkbare scenario’s zijn. Die werken wij samen met u uit. Vervolgens bespreken we met u welk scenario het beste bij uw familie en bedrijf past. Zo is de uitkomst altijd het beste voor zowel uw familie als uw bedrijf.

Het beste scenario voor uw familiebedrijf

Komt u er niet helemaal uit welk scenario nu het beste is voor uw familiebedrijf? Als u er prijs op stelt kunnen wij u in contact brengen met andere familiebedrijven waar we voor werken om hun ervaringen te delen. Zo kunt u leren van anderen en uiteindelijk de beste keuze maken.

Onze inhouse juridische dienstverleners zorgen er vervolgens voor dat het beste scenario goed in uw bedrijf wordt geïmplementeerd. Met de zekerheid dat dat in goede handen is, kunt u zich weer bezighouden met wat u het liefste doet, namelijk de dagelijkse werkzaamheden van uw familiebedrijf.

Advies nodig over familiebedrijven?

Heeft u een familiebedrijf en wilt u belastingadvies? Zit u met een complex vraagstuk over uw familiebedrijf, waar u hulp bij nodig heeft? De professionals van Meijburg & Co staan graag voor u klaar. Met onze ervaring en specialistische kennis voorzien we u gegarandeerd van het beste advies. Als u er prijs op stelt kunnen wij u in contact brengen met andere familiebedrijven waar we voor werken om hun ervaringen te delen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.