Btw-sessie #6 Personeelsverstrekkingen onder het BUA en de WKR

Donderdag 15 december 2022 | 11.00 - 12.00 uur

Aanmelden

Wij organiseren ook dit najaar weer een reeks online btw-sessies. In deze interactieve en vooral praktische sessies behandelen onze indirect tax specialisten diverse actualiteiten. 

Personeelsverstrekkingen onder het BUA en de WKR

Het Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting (‘BUA’) sluit de aftrek van btw op relatiegeschenken en personeelsvoorzieningen uit als een ondernemer deze gratis of beneden kostprijs ter beschikking stelt. Daarbij geldt een drempelbedrag van € 227 per begunstigde per jaar. In deze sessie behandelen wij op welke categorieën personeelsverstrekkingen het BUA van toepassing is en hoe een ondernemer een BUA-berekening kan opstellen. Daarnaast gaan wij in op andere btw-aftrekbeperkingen, zoals horeca-btw, en behandelen wij de btw-correctie voor het privégebruik van zakelijke (lease)auto’s. Voor de loonheffingen geldt aparte regelgeving voor personeelsverstrekkingen. De systematiek en aandachtspunten komen uitgebreid aan bod. Daarnaast zetten wij de verschillen tussen de btw en loonheffingen op een rij.

Klik hier om aan te melden. 

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.