Tax Technology services

Tax technology services

Tax Technology staat voor het toepassen van technologie in de tax-functie. Dat is niet nieuw, maar is in de afgelopen jaren wel fors toegenomen. Het is best lastig om uit te zoeken welke tools het beste bij uw bedrijf passen. Daarom helpen de experts van Meijburg & Co u graag.

Enterprise resource planning (ERP) en tax engines

Er zijn systemen/technology die al wat langer bestaan. De eerste is enterprise resource planning (ERP). Het is belangrijk dat zo’n ERP-systeem transacties automatisch voorziet van een correcte tax code. Denk hierbij aan het juiste btw-percentage. De tweede zijn de zogenoemde tax engines. Dat is software die tax processen ondersteunt zoals de btw-determinatie of het voorbereiden van de aangifte Vpb.

Toename van tax technology

Zoals gezegd, is de toepassing van tax technology services in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat komt niet alleen door technologische ontwikkelingen. Bedrijven en instellingen zijn zich veel meer bewust geworden van de toegevoegde waarde ervan. Zo zorgt tax technology voor meer efficiëntie. Daarnaast ontsluit het relevante data wat het automatiseren van processen vergemakkelijkt. Het is daardoor ook mogelijk kansen en risico’s snel en op een gebruiksvriendelijke manier vinden. 

Meijburg & Co en tax technology

Ons team met fiscale specialisten en IT-experts staat graag voor u klaar. Wij assisteren u bij het optimaal gebruiken van bestaande systemen, bij uw tax technology strategy en het selecteren van nieuwe tools, waaronder tools die we zelf hebben ontwikkeld. Deze kunt u meteen in uw bedrijf toepassen; u hoeft zich niet eerst om te laten scholen tot IT specialist!

Onze oplossingen maken gebruik van de volgende technologiën:

  • Data-analyse voor btw, invoerrechten, transfer pricing en vennootschapsbelasting
  • Robotics
  • Artificial intelligence
  • Machine learning

Daarnaast kunt u diverse trainingen bij ons volgen. Deze zijn bedoeld om tax managers en tax controllers wegwijs te maken in ERP-systemen. De trainingen geven we zowel bij u als bij ons op kantoor.

Hulp nodig bij tax technology?

Vraagt u zich af hoe u toegang krijgt tot alle relevante gegevens, zodat u kansen en risico’s kunt vinden? Of wilt u advies over hoe u uw processen kunt optimaliseren, zodat u minder tijd kwijt bent aan steeds hetzelfde werk? De visie van onze professionals is dat tax technology geen doel op zich is maar een middel om dit soort vraagstukken op te lossen. Daarom starten we altijd met een gesprek over uw onderneming, uw processen en uw ambities. Tax technology advies moet daar namelijk bij aansluiten. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.

© 2020 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.