Tax Accounting

Tax accounting

Tax accounting is een vakgebied binnen het jaarrekeningenrecht. Het bevat de regels om uw belastingpositie in de jaarrekening te bepalen. Hier komt veel specialistische kennis bij kijken. 

Tax accounting: het snijvlak van jaarrekening en fiscaal recht

Om een juiste en consistente belastingpositie in uw jaarrekening te bepalen, zijn twee dingen van groot belang. Allereerst is een goed begrip nodig van de tax accounting regels die in uw situatie van toepassing zijn. Als tweede is er ook een goed begrip nodig van de fiscale wetten en regels die op uw onderneming van toepassing zijn. Tax accounting bevindt zich daarmee op het snijvlak van twee vakgebieden: het jaarrekeningenrecht en de fiscaliteit.

Dit kunnen onze tax accounting en tax pack specialisten voor u betekenen

De professionals van Meijburg & Co hebben diepgaande, specialistische kennis van en ervaring in beide tax accounting vakgebieden. Hiermee kunnen wij u van dienst zijn, zoals:

  • Advies over tax accounting vraagstukken:
    - ​​​​​het periodiek bepalen van de belastingpositie in de jaarrekening.
    - het leveren van de bijbehorende documentatie.
  • Hulp bij het ontwerpen en implementeren van een goed tax accounting proces en de in te zetten tools.
  • Het verbeteren en ontwikkelen van een tax pack voor uw organisatie.
  • Het geven van tax accounting trainingen. Dit kan zowel op ons kantoor voor meerdere cliënten tegelijk als in-house.

Hulp nodig bij tax accounting? Meijburg & Co helpt u

Vraagt u zich af hoe uw belastingpositie in de jaarrekening ervoor staat? Heeft u hulp nodig bij tax accounting? Of wilt u een tax pack laten ontwikkelen voor uw organisatie? Het team tax accounting specialisten van Meijburg & Co staat u graag bij. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe we u het beste kunnen helpen.

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.