Indirecte belastingen

Indirecte belastingen KPMG Meijburg

De indirecte belastingen, zoals de btw, assurantiebelasting, douane en accijnzen en de energiebelasting, nemen in het fiscale spectrum een steeds belangrijkere positie in. De btw is zelfs de belangrijkste inkomstenbron van de Nederlandse overheid.

Btw regelgeving EU

De btw en douanerechten vormen een belangrijk onderdeel van de financiering van de Europese Unie. De veranderende btw-regelgeving vanuit de EU, heeft direct invloed op uw nationale en grensoverschrijdende transacties.

Daarnaast werken wijzigingen in bijvoorbeeld de toezichtregels voor uw sector door in uw btw-positie. Ook de transformatie van uw organisatie of uw business heeft implicaties voor uw indirecte belastingen. Hoe blijft u compliant onder al deze veranderende omstandigheden?

Neem hiervoor contact op met een van onze tax experts.

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.