Tax Controversy

De toegenomen aandacht voor belastingontwijking heeft autoriteiten aangezet tot strengere controles in eigen land. Doordat belastingautoriteiten wereldwijd hun controles intensiveren, zijn nationale en internationale conflicten onvermijdelijk.

Contact team

Tax Controversy en geschiloplossingen

Boekenonderzoeken zijn voor bedrijven zeer tijdrovend, met vaak navorderingen en claims tot gevolg, wat kan leiden tot een aanslag op de financiële middelen van een bedrijf. Ook brengt de toegenomen transparantie een reeks mondiale uitdagingen met zich mee; het wordt steeds gebruikelijker dat belastingdiensten zowel binnen als buiten de EU belastinginformatie uitwisselen. Belastinggeschillen in het ene land kunnen in andere landen ook leiden tot aanpassingen. Wij kunnen je begeleiden om de juiste oplossing te vinden.

De juiste strategie voor een geschil

Met onze professionals bedenk je samen de juiste strategie voor elk nationaal of internationaal geschil waarmee je te maken kunt krijgen. We gebruiken onze expertise om de beste manier te vinden om jouw rechten te beschermen en om geschillen in andere landen te voorkomen.
Juridische procedures kunnen in sommige situaties de juiste of enige oplossing zijn, maar procederen kost tijd en geld en kan nog steeds tot onzekerheid leiden. Bij Tax Controversy zoeken we daarom altijd eerst naar andere oplossingen, zoals een schikking, het starten van een onderlinge overlegprocedure of internationale fiscale bemiddeling.

Onze specialisten gebruiken de juiste juridische middelen en werken samen met andere professionals binnen ons wereldwijde KPMG-netwerk. Wij streven ernaar om een goede relatie met lokale autoriteiten te bewaken, maar mocht een gerechtelijke procedure onvermijdelijk zijn, ook dan staan onze advocaten en adviseurs  klaar.

Hoe kunnen wij helpen?

Wordt jouw bedrijf onderworpen aan een boekenonderzoek? Heeft de Belastingdienst een correctie aangebracht op de aangifte en een navorderingsaanslag opgelegd? Wordt jouw transfer pricing system in één of meer landen uitgedaagd? Of wilt jouw bedrijf zich aanpassen aan het nieuwe landschap en de geschillen wereldwijd verminderen?

Als marktleider op dit gebied met een wereldwijd netwerk van belastingadviseurs en advocaten weten wij precies hoe we het beste kunnen helpen. Wij richten ons op de hoofdzaak en de langdurige relatie met de lokale autoriteiten, zodat jij je kunt concentreren op de dagelijkse activiteiten van jouw bedrijf.

Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie en/of het inplannen van een (virtueel) gesprek.

Aankomende events

30
Nov

Online - Btw-sessie | CBAM-verplichtingen

30
Nov

Webcast - Woningcorporaties | Onderzoek fiscaliteit in de jaarrekening

07
Dec

Webcast - Schijnzelfstandigheid in de zorg

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.