Familie en bedrijf: vermogen

Vermogen

Estate planning voor nu en volgende generaties

Het beschermen, vergroten en aanwenden van uw familievermogen vergt een solide fiscaal plan. De sleutel tot vermogensplanning bij familiebedrijven is flexibiliteit en het optimalisatie van activa. U wilt veranderingen binnen de familie en het bedrijf snel opvangen. Wij gaan als stategisch partner gaan met u in gesprek. Wij  ontwikkelen en implementeren de juiste fiscale vermogensplanning voor uw familiebedrijf.

Wat zijn de uitdagingen voor uw familievermogen?

 • Is er een plan om het familievermogen te laten groeien?
 • Ligt het plan om het familievermogen te laten groeien in lijn met de familiewaarden?
 • Heeft u een gedeelde visie op het familievermogen opgesteld?
 • Begrijpt de volgende generatie het belang van het familievermogen?
 • Beschikt u over de juiste structuren om uw familievermogen te laten groeien?

Wat kan Meijburg betekenen voor de fiscaliteit van uw familievermogen?

Vermogensbeheer geeft de controle over uw vermogen. Dat maakt dit voor familiebedrijven belangrijk. Wij begrijpen als geen ander dat fiscaliteit niet altijd uw primaire zorg is. Toch is fiscaliteit als onderdeel van het beheer van uw vermogen van levensbelang voor uw familiebedrijf. Als strategisch partner adviseren wij  u over het volgende:

 • Wij maken een inventarisatie van de fiscale structuur van uw activa om een volledig inzicht te krijgen in de familie en het familiebedrijf.
 • Wij geven fiscaal advies over de risico’s en kansen in uw structuur.
 • Hoe kunt u uw familievermogen veiligstellen, uitbreiden of aanwenden? Is het de wens om te beleggen of wilt u juist meeparticiperen? Wij adviseren u graag omtrent de juiste structuur die volgt uit die keuzes.
 • Wij helpen u met de juridische bedrijfsstructuur van uw familiebedrijf? Wordt het een NV, BV of gaat het vanuit privé? Wat vindt uw familie hiervan en hoe legt u de zeggenschap vast?
 • Heeft u ambities met een maatschappelijk karakter? Wij weten alles van filantropie en fiscaal voordelig schenken. De overheid stimuleert filantropie met belangrijke fiscale faciliteiten. Fiscaal voordelig schenken is dus ook voor familiebedrijven mogelijk.
 • Liever een eigen Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)? Met een ANBI borgt u de waarden van uw familie voor generaties. Ook hiermee helpen wij u.
 • Wij adviseren over het oprichten van een (familie)stichting. Of misschien heeft u behoefte aan een family office die namens het familie(bedrijf) meedenkt en acties uitzet.

 

Bespreek het beheer van uw vermogen met onze fiscale specialisten

Het beheer van uw vermogen is geen eenmalige gebeurtenis. Het is een continu en doordacht proces. Onze specialisten helpen u bij iedere stap in dit  proces. Neem contact met ons op om fiscale valkuilen te vermijden en uw familievermogen te laten groeien.

 

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.