Transfer Pricing Technology

Transfer Pricing Technology

Alles draait om data. Ook als het om Transfer Pricing Technology gaat. Waarom? Door gebruik te maken van data analytics kan de fiscale functie u een concurrentievoordeel opleveren: van het blootleggen van risico’s voor u als belastingplichtige tot het bieden van kansen in transactiegegevens. U leest er hier meer over.

Transfer Pricing Technology

De resultaten van de beoordeling van uw data creëren een momentopname van de huidige toestand. Die momentopname biedt inzichten over het verbeteren van de verrekenprijs-processen. En het zorgt voor een uitgelijnde, consistente en correcte implementatie van het beleid voor Transfer Pricing Technology. De momentopname vormt daarom het startpunt voor een continue oplossing waarbij 24/7 toezicht wordt gehouden op Transfer Pricing-processen.

Tax Intelligence Solution

Tax Intelligence Solution (TIS) is in staat om relevante belasting- en financiële gegevens te verzamelen met minimale impact op uw IT-team. Dit gebeurt met het Enterprise Resource Planning (ERP) extractieprogramma. ERP-gegevens worden veilig opgeslagen in het Tax Intelligence Center. Nadat alle datapunten aan elkaar zijn gekoppeld, blijft er relevante informatie over. Dit is het moment dat de gegevens waarde beginnen te leveren. De Tax Intelligence dashboards worden gevuld en vernieuwd met de verwerkte informatie. Die informatie kunt u vervolgens goed benutten.

Transfer Pricing Automated Documentation

Transfer Pricing Automated Documentation (TPAD) is een dynamische tool voor het invullen van Word-documenten op basis van Excel-bestanden, informatieverzoeken en Word-templates. Het informatieverzoek bevat informatie die specifiek gericht is op de lokale entiteit. Het Word-template bevat algemene informatie die van toepassing is op alle specifieke soorten entiteiten.

Door het Word-template en het informatieverzoek te combineren, kunnen in één keer meerdere Local Files worden gemaakt met behulp van TPAD. Hierdoor wordt een tijd-efficiënt proces gewaarborgd. Daarnaast worden potentiële fouten, die worden veroorzaakt door handmatige verwerking van grote hoeveelheden data geëlimineerd.

Volgorde van het proces bij het gebruik van Transfer Pricing Automated Documentation:

 1. Bereid de Local File templates voor met betrekking tot elk type vestiging.
 2. Bereid de informatieaanvragen voor en stuur deze door naar de lokale vestigingen.
 3. Bekijk de informatieaanvragen en gebruik TPAD om Local Files voor te bereiden.

Country-By-Country Reporting Analytics

 • Rapportageverplichting
  Het BEPS-project heeft geleid tot implementatie van een gestandaardiseerde rapportageverplichting voor de multinationale onderneming met een jaarlijkse geconsolideerde groepsomzet vanaf € 750 miljoen: Country-by-Country (CbC) reporting.
   
 • Dashboard
  Country-by-Country reporting analytics maakt het mogelijk om een gedetailleerde statistische analyse uit te voeren. Hiermee worden grafieken geproduceerd die een duidelijk overzicht geven van potentiële afwijkingen die wellicht aanleiding kunnen geven voor vragen van belastingdiensten. Deze analyse wordt gebruikt om de juistheid van de geproduceerde rapporten te beoordelen en vlakken te identificeren die aanvullend onderzoek en mogelijke proces-herstelwerkzaamheden vereisen.

Review and Analytics

Inputs: basis voor voorbereiding > Process > beoordeel de data en definities, en neem de basis ter voorbereiding om te voldoen aan de wettelijke vereisten/OECD Guidelines = OutputsSamenvatting van belangrijke gebieden voor onderzoek

Inputs: Country-by-Country reporting data in Excel > Process > Identificeer data-risico’s en Transfer Pricing risico’s, Benchmark tegen KPMG-ervaring van peer group, Overweeg mogelijke gebieden voor eventueel onderzoek van de Belastingdienst = Outputs: Aanbevolen strategie voor het beheren van rapportage aan belastingautoriteiten – wat, waar en hoe?

Meer informatie over Transfer Pricing?

Als u meer wilt weten over Transfer Pricing, Tax Intelligence Solution, Transfer Pricing Automated Documentation of Country-By-Country Reporting Analyticsdan gaat Meijburg & Co graag het gesprek met u aan. Neem daarvoor contact op met onze specialisten.

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.