Legal Services

Meijburg & Co staat sinds jaar en dag bekend om haar hoogwaardige fiscale dienstverlening. De notarissen en advocaten van Meijburg Legal bieden u éénzelfde hoogwaardige dienstverlening op juridisch gebied. Ons team van specialisten adviseert u graag bij de implementatie van juridische en fiscale oplossingen en de uitvoering van uw projecten en begeleiding van uw transacties.

Wij vertalen nieuwe wet- en regelgeving naar uw specifieke situatie en denken met u mee bij het vanuit juridisch perspectief zo efficiënt mogelijk inrichten van uw bedrijfsvoering. Zowel nationaal als internationaal in samenwerking met collega’s uit het KPMG International en KPMG Law netwerk.

Door de intensieve samenwerking van onze notarissen en advocaten met onze fiscaal, audit en advisory collega’s, nationaal en internationaal, zijn wij in staat onze cliënten een multidisciplinaire aanpak aan te bieden en is ons team in staat een totaal beeld van alle relevante aspecten van uw bedrijfsvoering te vergaren. Korte lijnen en de mogelijkheid om snel te schakelen garanderen dat u te allen tijde de juiste specialismen aan tafel krijgt.

Welke juridische diensten bieden wij

Met al uw juridische vraagstukken kunt u bij ons terecht. Ons team komt graag voor u in actie, zowel bij de oprichting van uw vennootschap als bij de ontwikkeling van uw onderneming. U kunt altijd een beroep op ons doen, of de economie en daarmee uw bedrijf nu in goede tijden verkeren of in wat zwaarder weer. Zo staan we u onder meer bij met de volgende diensten:

 • Waarde toevoegen bij fusies en overnames

We helpen u graag bij een fusie of overname. We zijn vooral gespecialiseerd in het middensegment. Ook verlenen we graag bijstand bij private equity- en joint venture-transacties. Door onze multidisciplinaire benadering bent u in elke fase van een transactie verzekerd van toegevoegde waarde.

 • Oplossingen voor estate planning en migraties van en naar het buitenland

Ons team voor particuliere klanten staat u graag bij als het gaat om estate planning. Daarnaast kunt u ons inschakelen voor migraties van en naar het buitenland. We houden daarbij rekening met uw individuele behoeften.

 • Vermogensstructurering

U kunt als particuliere klant bij ons aankloppen voor vermogensstructurering. We structureren uw vermogen dan op zo’n manier dat het aan alle wet- en regelgeving voldoet en voldoende transparant is.

 • Doeltreffend compliance management

Doeltreffend compliance management vormt een steeds grotere uitdaging voor bedrijven. Dat komt onder andere door de toenemende globalisering en de voortdurend veranderende juridische structuren. We ondersteunen daarom het KPMG-team Global Entity Management Services. Dit KPMG-team levert geïntegreerde compliance-diensten voor bedrijven, afgestemd op uw entiteiten overal ter wereld.

 • Het oprichten of herstructureren van entiteiten

In uw ondernemingsstructuur kunnen wij u helpen met het oprichten danwel het wijzigen van lokale entiteiten, regionale samenwerkingsverbanden of zelfs de structuur van de gehele onderneming (meer informatie). We zijn u ook graag van dienst met het herstructureren van bestaande structuren om ervoor te zorgen dat die blijven voldoen aan uw veranderde behoeften. Dat is de basis van onze Legal Entity Rationalization-trajecten.

 • Flexibele ondersteuning bij projecten

Wilt u uw interne teams ontlasten? Dan biedt Meijburg Legal flexibele ondersteuning bij uw projecten. Zo kunnen u en uw werknemers zich weer meer bezighouden met de dagelijkse werkzaamheden van uw onderneming.

 • Adviseren over corporate governance-kwesties

Ons juridische team biedt ook administratieve ondersteuning van uw bedrijfssecretariaat. Als onderdeel hiervan adviseren we u over corporate governance-kwesties. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan richtlijnen voor verantwoordelijkheden en risico’s van bestuurders en commissarissen.

Legal Entity Rationalization (LER)

Succesvolle bedrijven hebben de neiging om te groeien, bijvoorbeeld door het overnemen van andere bedrijven. Met elke overname groeit het aantal bedrijfsentiteiten en dus de complexiteit van de structuur. Vanuit commercieel oogpunt is het veelal handig om vanuit één of een beperkt aantal entiteiten in een land de markt te bedienen. Ook vanuit kostenoverwegingen en risicomanagement is het aan te bevelen om het aantal entiteiten in de groep te beperken.

Het reduceren van het aantal entiteiten leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen. De gemiddelde jaarlijkse kosten van het hebben van een vennootschap bedragen al snel € 25.000. Denk hierbij niet alleen aan de jaarlijkse ‘cashout’ kosten voor allerlei verplichte rapportages, vergunningen en registraties maar ook aan de ‘interne’ kosten zoals IT, administratie en management tijd.

Voordelen van Legal Entity Rationalization

 • Met één gezicht naar de markt opereren
 • Simplificeren en versnellen van interne en externe rapportageprocessen
 • Verbeteren inzicht
 • Reduceren van de jaarlijkse kosten

LER projecten zijn multidisciplinaire projecten. De achtergrond hiervan is dat de eliminatie van een entiteit kan leiden tot een verschuiving van werknemers, activiteiten en financiële stromen en aanpassingen in IT systemen. Dankzij ons wereldwijde netwerk en onze fiscale en juridische ervaring met LER projecten, beschikken wij over LER specialisten in vele landen. Meer weten over LER?

Groot wereldwijd netwerk

We onderscheiden ons niet alleen met onze multidisciplinaire aanpak maar ook met een uniek, wereldwijd, netwerk van ruim 2300 juristen. Dat maakt ons de ideale juridische dienstverlener voor zowel binnenlandse als internationale aangelegenheden. Bovendien zorgt onze ruime ervaring ervoor dat we altijd het grotere geheel kunnen overzien.

Juridisch advies nodig? Meijburg Legal!

Zet u een nieuwe onderneming op of neemt u een bedrijf over? De professionals van Meijburg Legal staan voor u klaar. U kunt bij ons terecht voor zowel zakelijk als persoonlijk advies. In al deze gevallen zijn wij graag uw betrouwbare partner die u door alle complexe zaken heen leidt. We kijken ernaar uit om kennis met u te maken.

Upcoming events

Online - Roundtable btw-actualiteiten 14 juni 2022

Online - Fiscale optimalisatie vastgoedstrategie

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.