Douane en Accijnzen

Wereldwijd spelen douaneautoriteiten een belangrijke rol bij de in- en uitvoer van goederen. Zij controleren de goederenstromen die het land of landengroep binnenkomen en uitgaan op gebied van belastingen, veiligheid, gezondheid, economie en milieu en zijn verantwoordelijk voor de afgifte van douanevergunningen. Hierbij ondersteunt KPMG Meijburg bedrijven met douane advies.

In Nederland speelt de douane ook een rol bij de afgifte en controle van vergunningen en heffing van belasting op het gebied van accijnzen, verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken en de belasting van personenauto’s en motorrijtuigen (BPM).

Interpretatieverschillen over de toe te passen wet- en regelgeving zijn in de praktijk niet uit te sluiten. Onze douanespecialisten begeleiden uw bedrijf bij vraagstukken op het gebied van douane, accijns, verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken en BPM.

Douaneadvies voor bedrijven

Douaneadvies is mogelijk in de communicatie, het opzetten van een administratieve organisatie of interne beheersmaatregelen, het aanvragen van de benodigde douanevergunningen of het analyseren van douanegegevens. Wij onderscheiden hierbij de volgende (hoofd)gebieden: 

Upcoming events

30
May

Bijeenkomst - Transfer pricing for retail and consumer companies

01
Jun

Webcast - De concrete invulling van het fiscaal monitoringplan

08
Jun

Webcast - Btw-sessie | Een btw-boekenonderzoek: wat nu?!

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.