Energiebelasting en milieuheffingen

milieu

Het milieu staat volop in de schijnwerpers. Op het nieuws gaat het regelmatig over de klimaatdoelen en belastingheffing over milieubelastend gedrag. Een van de gevolgen is dat de Belastingdienst de afgelopen jaren steeds strenger controleert of u zich wel houdt aan de wetgeving omtrent energiebelasting en milieuheffingen. Dat terwijl de ontwikkelingen en steeds veranderende regels op milieugebied amper zijn bij te houden. De specialisten van Meijburg & Co voorzien u daarom graag van fiscaal advies.

Energiebelasting

De tarieven van de energiebelasting stijgen vrijwel elk jaar opnieuw. Wist u dat er verschillende vrijstellingen en teruggaafmogelijkheden van de energiebelasting zijn? Zo kunt u significante besparingen realiseren. Wij kijken graag of er op uw situatie een vrijstelling of teruggaafmogelijkheid van toepassing is.

Hebt u zich weleens afgevraagd of u aangifte van de energiebelasting zakelijk moet doen, bijvoorbeeld bij zonnepanelen? Of misschien vermoedt u dat de Belastingdienst een te hoog bedrag in de heffing betrekt. Nu de controles strenger zijn dan voorheen, is het van groot belang dat u goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Op dit gebied ondersteunen en adviseren onze professionals u graag.

Milieuheffingen

Naast de energiebelasting zijn er andere milieuheffingen. Het doel van deze heffingen is om milieubelastend gedrag te belasten. Er zijn verschillende soorten:

  • Afvalstoffenbelasting
  • Belasting op leidingwater
  • Kolenbelasting
  • Verontreinigingsheffing
  • Zuiveringsheffing

Complexe wet- en regelgeving

Er is heel wat complexe wet- en regelgeving als het gaat om energiebelasting en milieuheffingen. Daarnaast gaan de ontwikkelingen op milieugebied erg snel. Het gevolg daarvan is dat de wet regelmatig onjuist wordt toegepast. Het is dan ook verstandig om uw situatie door een expert te laten beoordelen. Wij vertellen u precies welke regels bij u van toepassing zijn. Ook wijzen we besparingsmogelijkheden aan.

Fiscaal advies over energiebelasting en milieuheffingen nodig?

Hebt u behoefte aan fiscaal advies over milieubelastingen? Vraagt u zich bijvoorbeeld af of u gebruik kunt maken van een vrijstelling of teruggaafmogelijkheid? De specialisten van Meijburg & Co zijn u graag van dienst. Met onze specialistische kennis en jarenlange ervaring weten we precies hoe we u het beste kunnen helpen. Zo bent u in staat om significante besparingen te realiseren op milieubelastingen. We gaan graag voor u aan de slag.

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.