De Europese Raad heeft eind 2018 formeel ingestemd met de voorstellen voor een viertal ‘btw quick fixes’ ter vereenvoudiging van de internationale handel. Deze zullen per 1 januari 2020 in werking treden en hebben een aanzienlijke impact voor ondernemers die internationaal goederen verhandelen. Het gaat daarbij om de volgende vier wijzigingen:

1. Vereenvoudiging voor ‘call off-voorraden’
2. Uniforme regels ter vereenvoudiging van ketentransacties
3. Verplicht stellen btw-identificatienummer voor toepassing btw-nultarief
4. Vereenvoudigde bewijsvoering voor intracommunautaire leveringen

Deze wijzigingen hebben gevolgen voor verschillende facetten binnen de onderneming, zoals de aanpassing van ERP-systemen en het Tax Control Framework. Hierbij valt te denken aan het actualiseren van administratieve processen, btw-complianceprocedures en facturatieprocessen, maar bijvoorbeeld ook aan de contracten en het orderproces met uw afnemers en leveranciers.

Vanwege het grote belang van deze btw-wijzigingen voor ondernemers die internationaal handelen organiseert Meijburg & Co een serie rondetafelbijeenkomsten op ons kantoor in Amstelveen. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op vrijdag 24 mei 2019. Wij zijn van mening dat het interessant voor u is om aan deze rondetafelbijeenkomst deel te nemen

Programma
10.00 uur Ontvangst met koffie, registratie
10.30 uur Introductie
10.35 uur Plenaire sessie deel 1
12.00 uur Pauze met lunchbuffet
12.30 uur Plenaire sessie deel 2 en Q&A
14.00 uur Afsluiting

Aanmelden
Mocht u aanwezig willen zijn bij deze rondetafelbijeenkomst, dan kunt u zich registreren via de onderstaande link.

Let wel op: vanwege het interactieve karakter van deze bijeenkomst is het aantal plaatsen beperkt. De sessie zal worden gehouden in het Nederlands. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wij zien ernaar uit u op 24 mei te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,
Rahiela Abdoelkariem / Bünyamin Cubuk

Locatie: Amstelveen
Datum: 24 mei 2019
Tijd: 10:00 t/m 14:00