Onderwijs en belastingadvies

onderwijs

Onderwijsinstellingen zijn vaak grote financiële huishoudingen. In dat opzicht doen ze niet onder voor het middelgrote en grote bedrijfsleven. Maar als publieke instelling moet de onderwijsmarkt meer verantwoording afleggen dan het bedrijfsleven. Daarom is het van groot belang dat uw onderwijsorganisatie in control is op het gebied van fiscale rechten en plichten. De specialisten van Meijburg & Co adviseren u daar graag over.

Onderwijs en belastingadvies

Onderwijs en belastingadvies: er is heel wat fiscale regelgeving voor onderwijsorganisaties. Daardoor hebben vrijwel al uw bedrijfsprocessen fiscale gevolgen. Dat geldt niet alleen voor onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, maar bijvoorbeeld ook voor samenwerkingsprojecten met derden, het aankopen van activa en sponsoringprojecten. Als u personeel uitleent, kleven daar ook btw-gevolgen aan. Heeft u beleid waarop u uw fiscaal-financiële afwegingen baseert? Wie houdt binnen uw onderwijsorganisatie de fiscale regelgeving bij? Onze professionals zijn u op dit gebied graag van dienst.

In control zijn op het gebied van fiscale rechten en plichten

Vanwege de publieke functie van de onderwijsmarkt is het erg belangrijk dat uw instelling fiscaal in control is. Er zijn heel wat fiscale rechten en plichten voor onderwijsinstellingen. Daar kunt u het beste gebruik van maken. In control zijn betekent namelijk niet alleen dat u voldoende belasting betaalt, maar ook dat u fiscale kansen optimaal benut. Als u vrijstellingen en aftrekmogelijkheden niet voldoende benut, dan betaalt u onnodig extra kosten. Ons team helpt u daarom graag met een integrale aanpak van het fiscale dossier van uw onderwijsinstelling.

Fiscaal advies voor onderwijsinstellingen nodig?

Bij Meijburg & Co hebben we een gespecialiseerde Onderwijsgroep. De professionals in deze groep adviseren en ondersteunen uw onderwijsorganisatie graag bij het beheersen van de fiscale positie. We bedienen al veel universiteiten, HBO-instellingen, ROC’s en voortgezet onderwijsorganisaties. Met onze ruime ervaring in de onderwijsmarkt kunnen we u gegarandeerd optimaal van dienst zijn.

Dus heeft u fiscaal advies voor uw onderwijsinstelling nodig? Vraagt u zich af of uw onderwijsorganisatie wel voldoende gebruik maakt van fiscale vrijstellingen? Met een combinatie van sectorkennis en belastingdeskundigheid staan onze professionals graag voor u klaar. Neemt u gerust contact met ons op.

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.