Duurzame energie en belastingadvies

Duurzame energie en belastingadvies

De verduurzaming van de samenleving heeft impact op allerlei gebieden. Ook belastingen vallen hieronder, zowel nationaal als internationaal. Daardoor komen er heel wat belastingregels kijken bij uw duurzame energieproject of bijvoorbeeld de verduurzaming van uw bedrijfspand, fabriek of werkzaamheden. De Energy & Utilities specialisten van Meijburg & Co voorzien u graag van deskundig belastingadvies op het gebied van duurzame energie.

Duurzame energie en belastingadvies

Bent u bezig met een project op het gebied van duurzame energie of heeft u plannen om uw bedrijfspand, fabriek of uw werkzaamheden te verduurzamen? Als onderdeel van de duurzame energiepraktijk van Meijburg & Co werken diverse professionals samen om u te adviseren bij dit soort projecten. We helpen u onder meer graag bij de structurering en financiering van de volgende energieprojecten:

  • Windenergie
  • Zonne-energie
  • (Rest)warmte
  • Biobrandstof, biomassa en biogas
  • Waterstof
  • Afval
  • Verduurzaming van kantoren, fabrieken en andere gebouwen

Maar bij het bovenstaande houdt onze service niet op. We staan u namelijk graag bij specifiek wat betreft de toepassing van investeringsfaciliteiten, de impact op de energiebelasting en WOZ-waarderingen bij al uw projecten. Vanzelfsprekend assisteren wij u bij alle fiscale aspecten zoals bijvoorbeeld de financiering op de fiscale structuur. Het fiscale deel van uw project nemen wij dus graag voor onze rekening.

Regels en belastingrecht duurzame energiesector

De wereld van de duurzaamheid verandert continu. De Nederlandse regering heeft op dit gebied doelstellingen opgesteld. Die hebben ook invloed op de belastingregels en het belastingrecht in de energiesector. Er is sprake van zowel positieve, stimulerende regels als negatieve, ontmoedigende regels.

Ons fiscale duurzame energieteam is volledig op de hoogte van wat er op dit moment speelt. Daardoor kunnen we u optimaal assisteren. Daarnaast zijn wij u van dienst met de implementatie van de regels en het belastingrecht. Daarbij kunt u denken aan hulp bij uw aangiften en waar nodig overleg met bijvoorbeeld de Belastingdienst of het ministerie.

Belastingadvies over duurzame energie nodig?

Bent u bezig met een project op het gebied van duurzame energie? Gaat u uw kantoor of fabriek binnenkort verduurzamen? Of heeft u dit al gedaan en heeft u behoefte aan fiscaal advies over de gevolgen van duurzame energie? Ons fiscale duurzame energieteam, dat deel uitmaakt van het Energy & Natural Resources netwerk van KPMG, staat graag voor u klaar. Door onze ruime kennis en ervaring kunnen we u uitstekend van dienst zijn bij uw Energy & Utilities uitdagingen, strategisch belangrijke zaken en prioriteiten. Onze specialisten, waaronder Sandra Kortekaas, Ronald Honings en Merijn Betjes kunnen u er alles over vertellen.

© 2023 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.