Ervaring

Leon is ruim 25 jaar professioneel actief op het gebied van 'trade & customs'. Zijn cliëntenbestand is zeer divers en varieert van directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) tot multinationals die actief zijn in verschillende sectoren, waaronder chemie, automotive, mode, farmacie, voedsel en dranken, en elektronica. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van de accijns, BPM, trade compliance en export control.

Voordat Leon in 1995 bij Meijburg & Co in dienst trad, was hij werkzaam bij de Belastingdienst/Douane.

Leon is veelvuldig betrokken bij internationale douaneplanning en douanecompliance (SASP-vergunningen en douanewaarderulings). Hij is tevens voorzitter van de douanecommissie van VNO-NCW, de grootste ondernemingsorganisatie van Nederland. Verder heeft Leon veel proceservaring, zowel nationaal bij de diverse rechterlijke instanties in Nederland als internationaal bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg.

Leon organiseert regelmatig seminars op het gebied van trade & customs en fungeert als spreker bij diverse gelegenheden. Sinds 2004 is hij voorzitter van de KPMG Trade & Customs-praktijken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en daardoor internationaal zeer actief.

Specialismen

  • Opzetten van internationale douanestructuren voor multinationals
  • Optimaliseren en implementeren van douanewaardestructuren
  • Vrijhandelsakkoorden (free trade agreements, FTA’s)

Opleidingen & lidmaatschappen

  • Verificateur, Opleidingsinstituut Financiën, Den Haag

Publicaties

  • Kanters, L.E.C. (2012). Monitoring global developments in customs & duties. In: Global Manufacturing Outlook: Fostering Growth through Innovation. Uitgave van KPMG en The Economist Intelligence Unit, p. 14.