Ervaring

Jenny is een Amerikaanse belastingadviseur die is gespecialiseerd in internationale belastingzaken op het gebied van dividendbelasting, vooral in verband met 'Qualified Intermediaries' (QI) en de Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA). Haar cliënten zijn grote Nederlandse financiële instellingen, waaronder banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. In het verleden was Jenny ook verantwoordelijk voor het Global Tax & Legal Budget van KPMG International en verleende zij ondersteunende diensten aan de International Tax & Legal Steering Group om daarmee wereldwijde initiatieven aan te sturen.

Jenny heeft zeer veel ervaring opgedaan met zowel Amerikaanse als Nederlandse belastingzaken betreffende niet-ingezetenen. Zij adviseert een brede verscheidenheid aan cliënten over zaken betreffende grensoverschrijdende werknemersbelastingen en sociale zekerheden.
Omdat Jenny zelf een niet-ingezetene is van Nederland en in veel verschillende landen heeft gewerkt, is zij in staat haar eigen unieke inzichten in te brengen bij internationale belastingonderwerpen.

Jenny is lid van het American Institute of Certified Public Accountants en het Canadian Institute of Chartered Accountants. Zij is afgestudeerd aan het Royal Conservatory of Music in Toronto en aan de University of British Columbia in Vancouver.

Jenny is daarnaast lid van de landendesks Verenigde Staten, Canada en China. Tevens neemt zij deel aan de kennisgroepen People Services en Equity Compensation.

Specialismen

  • Verenigde Staten (QI, FATCA, belastingverdragen)
  • Niet-ingezetenen (Amerikaanse en Nederlandse), waaronder vermogenscompensatie en loonheffingen

Opleidingen & lidmaatschappen

  • U.S. Certified Public Accountant (CPA), University of British Columbia, Vancouver
  • Canadian Chartered Accountant (CA), University of British Columbia, Vancouver