Ervaring

Jeroen Dijkman is als partner verantwoordelijk voor de leiding van de transferpricing- en value-chainmanagementpraktijk van Meijburg & Co.

Jeroen heeft samen met een groot aantal multinationals analyses uitgevoerd op het gebied van transfer pricing en value chain management, documentatie samengesteld, analyses verricht betreffende bedrijfswaarde en de waardevan immateriële eigendommen, andere economische Tax Advisory-diensten verleend en geassisteerd bij de uitvoering. Daarnaast heeft Jeroen onderhandeld over vaststellingsovereenkomsten met de fiscus en doorlopende steun verleend bij kwesties in verband met bevoegde instanties, belastingcontroles en geschillen. Met zijn achtergrond in corporate finance heeft Jeroen tevens cliënten bijgestaan met transferpricingaspecten van intragroepfinanciering. In 2006 werd Jeroen gedetacheerd bij het team Global Transfer Pricing Services van KPMG in de San Francisco Bay Area, Californië.

Voordat hij in 2003 in dienst trad bij Meijburg & Co, heeft Jeroen praktijkervaring opgedaan met vennootschapsbelasting, bedrijfsfinanciering en verrekenprijzen bij een van 's werelds grootste elektronicaconcerns in Duitsland. Mede dankzij zijn verleden in de industriesector heeft Jeroen erkenning verworven vanwege zijn degelijke en operationeel zinnige transferpricingoplossingen die zijn afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen.

Jeroen kan bogen op ervaring in bedrijfstakken variërend van consumentenproducten, voeding en zuivel, farmaceutische industrie, media en telecommunicatie, logistiek en vervoer, energie en natuurlijke hulpbronnen en (geavanceerde) technologie.

Jeroen heeft een master in fiscale economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Specialismen

  • Verrekenprijzen
  • Winsttoerekening aan vaste inrichtingen

Opleidingen & lidmaatschappen

  • Lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)
  • Fiscale economie, Erasmus Universiteit Rotterdam

Publicaties

  • De Buck, S., Brouwers, D. & Dijkman, J.A. (2011). The Netherlands Issues Guidance on Profit Attribution to Permanent Establishments. IBFD International Transfer Pricing Journal, Vol.18, No. 3, pp. 207-210.
  • Dijkman, J.A. (2011). Transfer pricing aspects of central procurement. KPMG Global Transfer Pricing Services.