Voordelig veranderen

Meijburg & Co adviseert ondernemingen bij strategische veranderingen van hun (internationale) inkoop-, verkoop-, productie-, dienstverlening- en overige processen. Voorbeelden zijn het opzetten van een commissionairstructuur, een 'contract manufacturing arrangement' of een centrale inkooporganisatie.

Hoe kan Meijburg & Co u van dienst zijn?

  • Wij verrichten fiscale analyses voor alle relevante belastingen (waaronder vennootschapsbelasting, btw en douane) en desgewenst voor alle landen die bij de verandering zijn betrokken. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met onze buitenlandse KPMG-kantoren.
  • Wij bieden oplossingen voor fiscale kwesties.
  • Wij adviseren over de benodigde veranderingen in verrekenprijzen binnen uw concern ('transfer pricing').
  • Desgewenst verzorgen wij een deel van het projectmanagement.

Wat is uw voordeel?

Door op een fiscaal verantwoorde wijze de bedrijfsprocessen te verbeteren:

  • kunnen voordelen worden bereikt op bijvoorbeeld de inkoopmarkten, bij de planning van marketing- en verkoopinspanningen, bij het gebruik van de productiecapaciteit en bij het terugbrengen van kosten;
  • worden de bedrijfsrisico’s inzichtelijker en beter beheersbaar;
  • is het vaak mogelijk belastingbesparingen te realiseren.

Waarom Meijburg & Co?

Ons gespecialiseerde team is al vele jaren betrokken bij strategische veranderingsprocessen in diverse bedrijfstakken. Alle mogelijke fiscale kwesties zijn daardoor inmiddels vanuit verschillende gezichtspunten belicht. Wij coördineren internationale projecten en participeren in projecten gecoördineerd door andere KPMG-kantoren. Hierdoor kunnen wij snel een passende projectopzet maken en die vervolgens deskundig en efficiënt uitvoeren. Meijburg & Co neemt daarmee een bijzondere positie in op de adviesmarkt.