Een wereld in beweging

De Transport Groep van Meijburg & Co is vertrouwd met de vele specifieke fiscale regelingen die in de sector voorkomen. De groep bestaat uit teams van ervaren adviseurs die vrijwel dagelijks zijn betrokken bij transportondernemingen. De teamleden zijn specialisten op het gebied van de vennootschapsbelasting, btw, loonbelasting, invoerrechten en douaneheffingen.

Wie zijn onze cliënten?

Luchtvaartmaatschappijen, rederijen, weg- en railtransporteurs en koeriersbedrijven doen regelmatig een beroep op de specialisten van Meijburg & Co. Wij bedienen ook in dit marktsegment een groot aantal vooraanstaande spelers.

Wat kan Meijburg & Co voor u betekenen?

Omdat een aantal fiscale regelingen alleen voor transportondernemingen geldt, heeft Meijburg & Co deze ervaring gebundeld.

  • Wij hebben ruime ervaring met de tonnageregeling voor scheepvaartondernemingen.
  • Er is veel expertise en ervaring op het gebied van de speciale regeling in belastingverdragen voor lucht- en scheepvaartondernemingen.
  • Regelmatig verdiepen wij ons in de vraag of een kantoor van een buitenlandse rederij of luchtvaartmaatschappij in Nederland belasting moet gaan betalen, of dat gebruik kan worden gemaakt van een vrijstelling.
  • De belasting- en premieheffing van zeevarenden en de bemanning van vliegtuigen is door de veelheid van regelingen uitgegroeid tot een aparte specialiteit. Onze loonbelastingadviseurs hebben hiermee vaak te maken.
  • De bewegingen van goederen over de grens is het werkterrein van onze specialisten op het gebied van btw, invoerrechten en douaneheffingen. Zij weten de weg in de wereld van vrijstellingen, tijdelijke opslag en entrepots.