Ezweni logoMeijburg & Co maakt zich sterk voor een betere samenleving. Wij zijn een kennisorganisatie en kiezen daarom voor projecten die nauw samenhangen met onze bedrijfsvoering. Dit heeft als gevolg dat wij educatieprojecten in binnen- en buitenland een warm hart toedragen. Een concreet voorbeeld hiervan is onze doorlopende sponsoring van de Ezweni Primary en High School in Lilydale, Zuid-Afrika. Meijburg & Co ondersteunt met financiële middelen en mankracht de droom van de Ezweni school: deze (her)bouwen en verder uitbreiden.

Waarom de Ezweni school?

Jaarlijks doen wij Gamereserve Sabi Sabi aan tijdens de Meijburg Business Course en altijd ontvangt de plaatselijke bevolking ons met open armen. De keuze om in het nabijgelegen dorp Lilydale een onderwijsproject te beginnen, lag wat ons betreft voor de hand.

Wat is gerealiseerd?

Er zijn klaslokalen gebouwd, de sanitaire voorzieningen zijn verbeterd, er zijn watervoorzieningen aangelegd en wij investeren in lesmateriaal. Eind 2012 is de nieuwe trots van de school opgeleverd. Het betreft een gebouw met twee verdiepingen dat plaats geeft aan twee klaslokalen, een computerlokaal en een administratielokaal. De leraren en leerlingen van de Ezweni School zijn ontzettend blij met het resultaat en lieten ons weten: “now our school looks like a university”.

Tijdens de Business Course 2012 vond de opening van het nieuwe gebouw plaats, waar een afvaardiging van het bestuur van Meijburg & Co vertegenwoordigd was. Daarnaast heeft een grote groep studenten en Meijburgers de Ezweni school bezocht en daar geholpen bij het schilderen, schoolbankjes in zetten en computers te installeren.

Bekijk hieronder enkele foto's van de school tijdens het laatste bezoek. Klik op een foto voor een grotere versie.