Wilt u tijdig btw-risico’s en -kansen signaleren, gebaseerd op feiten? Wilt u vervolgens de juiste acties ondernemen? En wilt u uw IT-collega’s niet belasten met veel extra werk? Met de Tax Intelligence Solution (‘TIS’) heeft KPMG zijn kennis van en ervaring met ERP-systemen en de btw gecombineerd in een krachtige en efficiënte tool.

Voor internationale ondernemingen is het btw-proces – compliance en rapportage – complex. TIS maakt het mogelijk om data-analyses uit te voeren; wij beschikken over tientallen standaardanalyses, waaronder branchespecifieke. Dit geeft meteen kijk op de kwaliteit van het AR- en/of AP-proces. Inzicht in de verwerking van de btw-relevante data via TIS heeft verschillende voordelen voor een onderneming:

  • inzicht in het niveau van compliance met wet- en regelgeving voor verschillende jurisdicties;
  • mogelijke besparingen;
  • mogelijkheden om processen te verbeteren;
  • mogelijkheden om het ERP-systeem te verbeteren.

Daarnaast biedt TIS ondersteuning bij onder andere de voorbereiding van de btw-aangiften, EU-listings en Intrastat-opgaven. TIS wordt momenteel reeds voor diverse cliënten in verschillende landen succesvol ingezet, met ondersteuning van KPMG IT Advisory en lokale btw-specialisten.

Voor meer informatie over de Tax Intelligence Solution kunt u contact opnemen met één van onze TIS-specialisten.