Een uitgekiend programma

Meijburg & Co Software & Services richt zich op de fiscale advisering van ondernemingen op het terrein van softwareontwikkeling, -distributie en -verkoop, internetdiensten en consultancy. Wij maken deel uit van het wereldwijde KPMG-netwerk en kunnen onze cliënten via de Global ICE Practice toegang bieden tot de expertise van onze collega’s in meer dan 70 landen.

Wie zijn onze cliënten?

Meijburg & Co mag niet alleen een groot aantal beursgenoteerde nationale en internationale ondernemingen op het gebied van software, internetdiensten en consultancy tot haar cliëntenkring rekenen. Ook vele kleine(re) en middelgrote ondernemingen die werkzaam zijn in deze bedrijfstak, doen regelmatig een beroep op ons.

Wat kan Meijburg & Co voor u betekenen?

Wij werken samen in een geïntegreerd team met specialisten op het gebied van onder meer vennootschapsbelasting, loonbelasting, transfer pricing en omzetbelasting. Deze werkwijze maakt het mogelijk om snel en efficiënt te kunnen inspelen op de diverse fiscale aspecten, zoals:

  • bij het opzetten van een optimale structuur voor startende ondernemingen
  • bij het herstructureren van bestaande ondernemingen
  • in geval van fusie, overname of beursgang
  • bij de bepaling en structurering van vergoedingen voor het gebruik van software
  • bij de ontwikkeling en exploitatie van intangibles
  • bij personeelsaangelegenheden van softwarebedrijven, met name in internationale verhoudingen (bijvoorbeeld werknemersoptieplannen en andere flexibele beloningsvormen)