Pensioenadvies op maat

De directeur-grootaandeelhouder (dga) neemt een bijzondere positie in met betrekking tot het opbouwen van pensioen. Een dga wordt niet gezien als gewone werknemer en heeft niet dezelfde fiscale mogelijkheden als een zelfstandig ondernemer. Voor de dga zijn er namelijk mogelijkheden om het pensioen in eigen beheer te houden. Hierdoor kan de ondernemer kosten in aftrek brengen, zonder dat er pensioenuitgaven hoeven te worden gedaan. Juist daardoor kan pensioen in eigen beheer een bron van ondernemingsfinanciering vormen voor de dga. Daarbij gelden echter ook kanttekeningen omdat het pensioen in eigen beheer wel aan alle voorwaarden moet blijven voldoen, bijvoorbeeld wat betreft de plek waar het pensioen wordt opgebouwd (in welke bv) en welke pensioensoorten daarbij kunnen worden opgebouwd.

Daarnaast bestaan er alternatieve mogelijkheden voor de oude dag, zoals lijfrentesparen, banksparen of extern verzekeren. Welke regeling voor u als dga het best passend is, vergt specifieke kennis van de fiscale mogelijkheden en kaders. De fiscaliteit is niet alleen van belang bij het opzetten van de pensioenregeling, ook het in stand houden, oversluiten of afwikkelen van deze pensioenregeling in eigen beheer kan fiscale gevolgen met zich brengen. Een goede begeleiding is dan ook essentieel om boetes en onverwachte belastingaanslagen te voorkomen.

Hoe kan Meijburg & Co u van dienst zijn?

Meijburg & Co kan de dga advies op maat geven en samen met hem bepalen hoe in zijn situatie zo aantrekkelijk mogelijk voor de oude dag kan worden gespaard. Naast het vormgeven van uw pensioen zorgt Meijburg & Co voor de fiscale begeleiding bij de opbouw en afwikkeling van uw pensioenregeling, waarbij wij u tijdig op de hoogte zullen stellen van de mogelijkheden en risico’s van wijzigingen in de regelgeving die voor u van belang zijn.