De inkomstenbelasting wordt geheven van inwoners van Nederland en van niet-inwoners die inkomen genieten uit bepaalde Nederlandse bronnen. Het is een belasting over uw inkomen (uit werk of onderneming), uw (eigen) woning en uw overige bezittingen. Vroeg of laat krijgt vrijwel iedereen hiermee te maken.

Hoe kan Meijburg & Co u van dienst zijn?

Sinds 2001 kent de inkomstenbelasting een boxenstelsel: box 1 voor werk (inclusief onderneming) en (eigen) woning, box 2 voor aanmerkelijk belang en box 3 voor sparen en beleggen. Het is van belang aan welke box een inkomensbestanddeel wordt toegerekend, want elke box heeft zijn eigen (progressieve dan wel vaste) tarief. De adviseurs van Meijburg & Co hebben ruime kennis en ervaring om u snel en efficiënt door het woud van wettelijke bepalingen te gidsen en u de beste fiscale route te wijzen. Dit geldt vooral voor bijzondere deelgebieden van de inkomstenbelasting waarvoor wij specialistische dienstverlening bieden. Dit zijn bijvoorbeeld de eigen woning, de auto van de zaak, kapitaal- en lijfrenteverzekeringen, de directeur-grootaandeelhouder, winst uit eigen onderneming, bedrijfsopvolging, trusts en toerekening van inkomsten aan de partner. Veel bepalingen zijn zeer gedetailleerd en vaak moet u rekening houden met complexe overgangs- en uitzonderingsbepalingen.

Wat is uw voordeel?

Door onze adviseurs in te schakelen bent u altijd verzekerd van:

  • de beste oplossing voor de vragen en problemen waarmee u kunt worden geconfronteerd in de sfeer van de inkomstenbelasting;
  • een optimale fiscale positie.

Waarom Meijburg & Co?

Wij adviseren sinds jaar en dag particulieren over hun positie voor de inkomstenbelasting. Onze cliënten zijn onder andere vermogende particulieren, ondernemers en directeuren-grootaandeelhouders. Voor een optimale service aan onze cliënten, hebben wij op een aantal gebieden deelspecialismen ontwikkeld. Daarnaast bestaan binnen Meijburg & Co multispecialistische groepen op het vlak van onder meer bedrijfsopvolging, estate planning en mkb. Hierdoor kunnen wij proactief, snel en efficiënt adviseren.