Een fusie of overname is een belangrijke zakelijke beslissing, waarmee ondernemingen steeds vaker te maken krijgen. De globalisering van de wereld om ons heen brengt dit simpelweg mee. Wordt een besluit tot fusie of overname genomen, dan vormt de belastingcomponent altijd een belangrijk aandachtspunt, voor, tijdens en na het transactiemoment.

Hoe kan Meijburg & Co u van dienst zijn?

Meijburg & Co verleent de benodigde adviesdiensten gedurende alle stadia van een transactie. Wij beginnen gewoonlijk met een 'pre-dealevaluatie' en eindigen met de post-acquisitieherstructureringen en -integratie. De volgende adviesdiensten zijn voor u in het bijzonder relevant:

  • Tax due diligence: een onderzoek dat de feiten over en potentiële risico’s voor de fiscale positie van een onderneming in kaart brengt, en een solide basis vormt voor de planning van de acquisitiestructuur. U bepaalt zelf de reikwijdte: bij een quick scan worden bijvoorbeeld de belangrijkste fiscale aspecten op hoofdlijnen geanalyseerd.
  • Taxstructurering: een fiscaal optimale structurering van een fusie of overname kan veel belastingafdracht besparen. Onze transactiespecialisten zijn zeer ervaren op dit gebied, ook bij herfinancieringen en de verkoop van uw bedrijf of bedrijfsonderdelen.
  • Transactiedocumentatie: een fiscaal oordeel over overnamecontracten, financieringsdocumentatie en overige transactiedocumenten.
  • Post-acquisitiestructurering: wij adviseren over de beste manier om de bedrijfsactiviteiten ná een fusie of overname te integreren, nationaal en internationaal. Het doel hierbij is de realisatie van een belastingefficiënte structuur, zonder belastingheffing bij de implementatie daarvan.

Wat is uw voordeel?
Door de fusie- en overnamespecialisten van Meijburg & Co in te schakelen, bent u verzekerd van een zeer deskundige fiscale begeleiding. Hiermee bereikt u de beste fiscale positie.

Waarom Meijburg & Co?
De transactiespecialisten van Meijburg & Co zijn scherp, creatief en vrijwel dagelijks betrokken bij fusies en overnames van kleinere en grotere ondernemingen. Dit genereert een enorme kennis en ervaring, die continu onderling wordt uitgewisseld. Onze transactiespecialisten vormen de Nederlandse tak van het Global Merger & Acquisition Tax Network van KPMG, waarmee wij regelmatig samenwerken. Hierdoor kunnen wij ook internationale transacties efficiënt begeleiden. Een apart team van specialisten, onder de naam Meijburg & Co M & A Tax B.V., voert de due-diligenceactiviteiten uit. Bij opdrachten werken zij vaak nauw samen met de financiële specialisten en accountants van KPMG.