Wie zijn wij?

Van oudsher neemt Meijburg & Co een sterke positie in als fiscaal adviseur van een groot aantal financiële instellingen in binnen- en buitenland. Hierdoor hebben onze adviseurs ruime ervaring met de fiscale aspecten die bij financiële instellingen aan de orde kunnen komen. Hun expertise is gebundeld in de Financial Services Tax Group. Deze bestaat uit adviseurs die hun kennis van en ervaring met de commerciële en toezichtaspecten van financiële instellingen koppelen aan hun diepgaande fiscale kennis. Dit stelt hen in staat met oplossingen te komen die op de specifieke cliënt en casus zijn toegespitst, of het nu gaat om vennootschapsbelasting, btw, overdrachtsbelasting, bronbelasting of andere belastingen. Uiteraard verliezen zij de impact van het Europees recht daarbij niet uit het oog.

Wie zijn onze cliënten?

Onze cliënten zijn financiële instellingen die het volledige spectrum van de financiële wereld beslaan. Hieronder vallen niet alleen banken en verzekeraars, maar ook pensioenfondsen, beleggings- en vastgoedfondsen, hedgefondsen, marketmakers en vermogensbeheerders, zowel in Nederland als daarbuiten. De gemene deler van al deze instellingen is hun corebusiness: het (grensoverschrijdende) aantrekken en uitzetten van financiële middelen, evenals het beheer daarvan.

Wat kan Meijburg & Co voor u betekenen?

Door onze ruime ervaring met alle denkbare onderwerpen die bij financiële instellingen aan de orde kunnen komen, gecombineerd met een efficiënt en kwalitatief hoogwaardig internationaal netwerk en een diepgaande concrete fiscale kennis, zijn wij in staat onze cliënten unieke oplossingen te bieden. Wij streven naar een optimale dienstverlening door direct in te spelen op actuele ontwikkelingen. Wij werken daarbij nauw samen met de desbetreffende specialisten, bijvoorbeeld op het snijvlak van tax accounting en de veranderende eisen van de toezichthouders. Een uitstekende relatie met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën, waarmee wij een constante dialoog onderhouden, zorgt ervoor dat wij alle fiscale en eventuele reputatierisico’s van onze cliënten op een adequate manier kunnen managen.