Bent u benieuwd hoe u kunt voorkomen dat uw vermogen na uw overlijden als sneeuw voor de zon verdwijnt? Uw nabestaanden zijn namelijk successierecht verschuldigd, en hoe geringer de verwantschap, des te hoger de belasting is (tot maximaal 40%). Misschien bent u ondernemer en wilt u weten of er bij bedrijfsopvolging gunstige fiscale faciliteiten van toepassing zijn. Onder voorwaarden is bijvoorbeeld 83% van uw ondernemingsvermogen vrijgesteld voor de heffing van successie- of schenkingsrecht. Ook aandelen in een vennootschap kunnen hiervoor in aanmerking komen.

Met een goed testament kan het fiscale leed worden verzacht en kunt u als (vermogende) particulier of ondernemer optimaal gebruikmaken van gunstige fiscale faciliteiten. Uiteraard mogen deze uw persoonlijke wensen niet doorkruisen. De Erven en Schenken quick scan biedt een uitmuntende basis voor fiscale optimalisatie in combinatie met uw persoonlijke wensen

De procedure voor de Erven en Schenken quick scan is als volgt:

  • Voor de aanvraag kunt u telefonisch contact opnemen met ons.
  • Wij zenden u een vragenlijst met het verzoek die in te vullen en terug te sturen, met als bijlagen (indien van toepassing) een kopie van uw huwelijkse voorwaarden en/of samenlevingscontract en van uw huidige testament.
  • Wij maken met u een afspraak voor een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor.
  • Daar bespreken wij met u de huidige fiscale positie en de mogelijke fiscale verbeterpunten.

Desgewenst begeleiden wij u bij de uitvoering van de besproken verbeterpunten. U kunt vooraf een indicatie van de kosten krijgen.