U en de generaties voor u hebben hard gewerkt om een familiekapitaal op te bouwen en een duurzame zakelijke omgeving te creëren voor de huidige en volgende generaties, en in veel gevallen ook voor de externe aandeelhouders en uw werknemers.

Als u zeker wilt weten dat dit kapitaal op een verstandige manier wordt beheerd, zodanig dat de familie daar in de toekomst de vruchten van kan plukken, verdienen de volgende zaken overweging:

  • Hoe stel ik het familiebedrijf en -kapitaal veilig voor de volgende generatie en hoe kan ik ervoor zorgen dat er bij de overdracht zo min mogelijk belasting hoeft te worden betaald?
  • Is de volgende generatie voorbereid op de verantwoordelijkheid die het erven van kapitaal met zich meebrengt?
  • Is iedereen op de hoogte van de langetermijnvisie voor ons familiekapitaal?
  • Welke opties zijn er voor het investeren van mijn geld?
  • Kan ik mijn vermogen op een belastingvriendelijker manier structureren?
  • Kan ik met pensioen gaan en waarde onttrekken aan het bedrijf zonder dat dit ten koste gaat van de financiële gezondheid van het bedrijf?
  • Hoe zit het met mijn pensioen en dat van andere familieleden en eigenaren?

Hoe kunnen wij u helpen?

Meijburg & Co. beschikt over zeer ervaren belastingadviseurs voor zowel particulieren als bedrijven. Zij kunnen u begeleiden bij welke strategie u ook maar wilt hanteren. We kunnen u adviseren over schenk- en erfbelasting, trusts, investeringsmaatschappijen voor families, belastingvriendelijke pensioenplannen en vastgoedplanning. We hebben speciale pensioenteams die advies op maat kunnen leveren, zowel aan de familie als aan externe eigenaren.

Als onderdeel van een bredere trainingsagenda kunnen we met de volgende generatie in gesprek gaan over het verantwoord beheren van geërfd kapitaal en over hun belastingpositie.