Goed overdragen is vooruitzien

U hebt jarenlang hard gewerkt en kans gezien een florerende onderneming op te bouwen als eenmanszaak, firma of in de vorm van een bv. De continuïteit verlangt echter dat langzamerhand wordt gezocht naar een opvolger, binnen of buiten de familiesfeer. Of misschien is het gewoon een goed moment om te verkopen en te gaan genieten van dat bekende zwitserlevengevoel. Beide situaties betekenen: uw onderneming verkopen, op korte of langere termijn. Misschien hebt u al een opvolger in gedachten.

Hoe kan Meijburg & Co u van dienst zijn? 

Wij kunnen u helpen met de vragen die bij u opkomen wanneer u denkt over bedrijfsopvolging:

  • Hoe loopt dit fiscaal?
  • Moet ik eigenlijk belasting betalen en zo ja, hoeveel?
  • Ben ik altijd vrij om zelf de verkoopprijs vast te stellen, of gaat de fiscus zich daarmee bemoeien?
  • Als mijn opvolger de koopprijs niet ineens kan betalen, welke mogelijkheden zijn er dan?
  • En als ik het moeilijk vind om mijn zaak in één keer te verkopen, kan het dan ook geleidelijk?
  • Kan ik een belang in de onderneming behouden en zo ja, wat is de beste structuur daarvoor?

Wat is uw voordeel?

Samen met u en uw opvolger zet Meijburg & Co een traject uit dat past bij wat u en uw opvolger willen en waarbij gebruik wordt gemaakt van de fiscale mogelijkheden. Wij kunnen u waarschuwen voor alle fiscale voetangels en klemmen. Zo komt u veilig aan de overkant van het fiscale mijnenveld.  

Waarom Meijburg & Co?

Ook wanneer u nog niet bezig bent met de bedrijfsopvolging, kan deze toch opeens voor de deur staan. En dan bent u misschien wel te laat, want goed overdragen is vooruitzien. Meijburg & Co adviseert u graag bij het zoeken naar een structuur die u nu of later van pas zal komen.