Bedrijfsopvolging in het nieuws

Het familiebedrijf overdragen aan de volgende generatie? Een succesvolle bedrijfsoverdracht kan niet zonder fiscaliteit. Blijf op de hoogte met ons fiscale nieuws- en mediaoverzicht.

Familiebedrijf fiscaal efficiënt overdragen?

Bespreek vrijblijvend uw wensen, doelen en opties met het Meijburg BOR-team.

Ontmoet de specialisten

Interview Charlotte Zandvoort voor Financial Focus

Het zo voordelig mogelijk schenken of vererven van een familiebedrijf vergt specialistische kennis. Meijburg director Charlotte Zandvoort werd hiervoor geinterviewd voor Financial Focus van ABN AMRO Mees Pierson.

Lees verder

Bedrijfsopvolgingsregeling: strategische aandachtspunten

Eigenaar of werkzaam binnen een familiebedrijf? Dan krijgt u vroeg of laat te maken met de vraag: wie neemt het bedrijf over? Uit statistieken blijkt dat deze vraag niet te lichtvaardig mag worden opgevat. Slechts één op de drie familiebedrijven overleeft de overdracht van oprichters naar kinderen. Het is dus belangrijk om uw opvolging goed voor te bereiden. En dan kunt u niet om de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) heen.

Lees verder

Global Family Business Survey 2022

Uw mening over de onderwerpen die familiebedrijven bezighouden telt! En daarom organiseren wij in samenwerking met KPMG en onze internationale partner STEP, een wereldwijd onderzoek naar de trends en ontwikkelingen die spelen binnen het familiebedrijf. Lees meer over het Global Family Business Survey en deel, en verkrijg, waardevolle inzichten om uw familiebedrijf te versterken.

Lees verder

Bedrijfsopvolgingsregeling: de voortzettingseis

De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) biedt voor familiebedrijven interessante fiscale voordelen. Maar er zijn ook voorwaarden. Zo mag het familiebedrijf, volgens de voortzettingseis, gedurende vijf jaar niet verkocht of veranderd worden. Hoe nauw luistert deze eis? En hoe gaat u hier strategisch mee om? BOR-specialist Maarten Merkus legt uit.

Lees verder

Bedrijfsopvolgingsregeling: huwelijkse voorwaarden

Om de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) efficiënt toe te kunnen passen moet u zakelijk rekening houden met bepaalde voorwaarden en regels. Privé zijn er echter ook belangrijke aandachtspunten. Meijburg director Charlotte Zandvoort legt uit hoe u optimaal uw huwelijkse voorwaarden moet vormgeven gelet op de BOR.

Lees verder

Bedrijfsopvolgingsregeling: de bezitseis

Om de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) toe te kunnen passen moet uw bedrijf, voor de bezitseis, minimaal vijf jaar bestaan. Check? Helaas. Ook aan deze voorwaarde zitten haken en ogen, en een klein detail kan financieel grote gevolgen hebben. Partner Robbert van Kooten legt uit hoe u zich kunt voorbereiden.

Lees verder

Cumulatief preferente aandelen structuur

De overdracht van familiebedrijven naar de volgende generatie is een proces met veel haken en ogen. In dit proces komen ook de financiële en fiscale consequenties in beeld. De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is dan een voor de hand liggende fiscale regeling. De realiteit is echter dat deze niet altijd past. In dat geval kan een cumpref structuur interessant zijn.

Lees verder

Bedrijfsopvolgingsregeling: het ondernemingsvermogen

Ondernemingsvermogen. U verwacht misschien dat deze voorwaarde van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) geen vragen oproept, maar niets is minder waar. De scheidslijn tussen wel en niet ondernemen kan flinterdun zijn en dan liggen discussies met de fiscus op de loer. Lees hoe u zich goed kunt voorbereiden.

Lees verder

Anouk Koomen over de bedrijfsopvolgingsregeling

Bij de overdracht van een familiebedrijf kan de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) de fiscale lasten beperken. Het is echter wel zaak om te voldoen aan de voorwaarden. De praktijk leert dat tijdig beginnen verstandig is. Expert Anouk Koomen hierover bij het Gelderse Familiebedrijven Genootschap.

Lees verder

© 2022 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.