Nieuws

16 september 2019

Volg de ontwikkelingen omtrent het Belastingplan 2020

Op 17 september 2019 is het weer Prinsjesdag. Het kabinet dient dan het Belastingplan 2020 met de fiscale maatregelen voor 2020 in bij de Tweede Kamer.

Lees verder
11 september 2019

Staatssecretaris kondigt aanpassing box 3 aan

Op 6 september 2019 heeft de staatssecretaris van Financiën bekendgemaakt dat er voor de zomer van 2020 een wetsvoorstel komt om de heffing over inkomen uit sparen en beleggen in box 3 aan te passen. Volgens de eerste berekeningen zullen belastingplichtigen met uitsluitend spaargeld hierover tot circa € 440.000 effectief geen belasting meer betalen. Het is de bedoeling dat het nieuwe systeem per 1 januari 2022 in werking treedt.

Lees verder
6 september 2019

Country-by-Country Reporting: landenoverzicht notificatieverplichtingen

Meijburg & Co heeft een Engelstalig overzicht opgesteld van de CbCR-notificatieverplichtingen voor alle landen die (momenteel) met ingang van 2016, 2017, 2018 en 2019 definitieve CbCR-wetgeving hebben geïmplementeerd.

Lees verder
5 september 2019

Investeren in start-ups: De converteerbare lening

De Nederlandse start-up scene is booming. Overal schieten de nieuwe initiatieven uit de grond. En waar de financieringsstructuren en ideeën steeds creatiever worden, blijft de fiscaliteit achter. Wouter de Win, Senior Tax Manager bij KPMG Meijburg & Co legt dit uit.

Lees verder
5 september 2019

Tax Update Shipping & Offshore - September 2019

In deze derde editie van onze Tax Update voor de Shipping & Offshore-sector informeren wij u over nationale en internationale ontwikkelingen, uiteenlopende jurisprudentie, wetsvoorstellen en praktijkervaringen, die actueel en relevant zijn voor de sector.

Lees verder
30 augustus 2019

Brexit: never ending story - Part 10

Boris Johnson heeft als nieuwe Britse premier zijn regering gevormd en is nu ruim een maand aan de slag. Wat betekent de regering Johnson voor Brexit? En voor het bedrijfsleven? Een 'no deal'-Brexit komt steeds dichterbij... Leon Kanters, Brexit-expert en partner bij KPMG Meijburg & Co, licht de huidige status toe in zijn nieuwste blog.

Lees verder
28 augustus 2019

International Tax Newsletter - augustus 2019

Iedere maand publiceren we een newsletter met een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van International Tax.

Lees verder
27 augustus 2019

NieuwsFlits WOZ, lokale belastingen en milieuheffingen – augustus 2019

De NieuwsFlits WOZ, lokale belastingen en milieuheffingen besteedt aandacht aan interessante ontwikkelingen en rechtspraak en verschijnt in beginsel driemaal per jaar. Hierbij presenteren wij u de editie van augustus 2019.

Lees verder
27 augustus 2019

"Nu wij in een digitale wereld winst niet alleen belasten in het land waar het bedrijf fysiek aanwezig is."

Hoe belast je een bedrijf dat wel een markt, maar geen vestiging in een land heeft? In de huidige digitale economie is van een vaste inrichting vaak geen sprake. Dit terwijl in diverse landen wel producten en diensten worden verkocht. Zou het land met afnemers dan ook niet een deel van de winst kunnen belasten? De contouren van een oplossing zijn er al. Michael van Gijlswijk legt uit.

 

 

Lees verder
27 augustus 2019

“Nu regelzucht potentieel succesvolle start- en scale-ups in de weg zit.”

Het huidige belastingstelsel voor indirecte belastingen smoort de internationale ambities van veelbelovende startups en scale-ups in de kiem. Officieel moeten zij zich registreren in alle landen waar zij diensten aanbieden – wereldwijd dus. Dat is onbetaalbaar voor deze jonge bedrijven. Max van de Ven over een oplossing.

Lees verder
26 augustus 2019

"Nu consumenten digitale bodemschatten zijn, die worden ontgonnen zonder dat daarvoor wordt betaald."

Het huidige belastingstelsel is niet ingericht op digitale businessmodellen, zoals Airbnb, Uber of Amazon. Dit zorgt voor internationale belastingdiscussies: moeten wij soms terugvallen op ‘ouderwetse’ heffingssystemen? De digitale techniek, de virtuele aanwezigheid, is nieuw. Fred van Horzen deelt zijn visie met u.

Lees verder
26 augustus 2019

“Nu onduidelijk is welke instanties het recht hebben om belasting te heffen in een digitale economie.”

Welke opties zijn er om tot een eerlijke constructie te komen voor het gebruik van consumentendata? En hoe moet dit worden belast? Vinod Kalloe over de mogelijkheden, de haken en ogen.

Lees verder
© 2019 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.