Familie en Bedrijf Bestuur en Governance

Samen tegen het coronavirus - fiscaal verstandig schenken

In deze bijzonder uitdagende tijden worden we geconfronteerd met angst en onzekerheden over de impact van het Coronavirus. Wereldwijd zijn inmiddels verschillende initiatieven gestart in de strijd tegen het virus. Van grote inzamelingsacties tot meer kleinschalige initiatieven, zoals donaties aan de voedselbank. Wellicht heeft u zelf inmiddels al uw steentje bijgedragen of overweegt u om dit te doen maar weet u nog niet op welke manier: in privé of via een (eigen) instelling? Het laatste waar u mee bezig zult zijn, zijn de mogelijke fiscale gevolgen die hieraan verbonden zijn. Maar wist u dat ook ‘goede bedoelingen’ fiscale gevolgen kunnen hebben? 

Lees verder

Familiebedrijven, fiscaliteit en de coronacrisis 

Net als de rest van Nederland werken ook veel directeur grootaandeelhouders (dga’s) van familiebedrijven thuis in deze roerige tijden waarin het coronavirus de wereld in zijn greep heeft. Bij veel familiebedrijven zie je nu het echte ondernemerschap naar boven komen, door juist in dit soort situaties met creatieve ideeën te komen, kansen te creëren en mogelijkheden te zien. 

Lees verder

Vermogensbeheerevent: het fiscale speelveld anno 2020

Lees verder

Bestuur en Governance

Het belangrijkste kenmerk van een familiebedrijf is het samenspel tussen familieleden, de eigenaren en het bedrijf zelf. Dat samenspel maakt familiebedrijven sterk, maar soms ook kwetsbaar. Bijvoorbeeld als het gaat om zeggenschap en bestuur. Een familiestatuut kan antwoorden geven op belangrijke vraagstukken rondom zeggenschap en bestuur bij familiebedrijven.

Lees verder

© 2021 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.