Familie en Bedrijf Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolgingsregeling (‘BOR’) toepassen op vastgoed bedrijven? Ondernemen of beleggen?

Bij schenken of overlijden kan er recht bestaan op gunstige belastingfaciliteiten, de zogeheten bedrijfsopvolgingsregelingen (hierna: ‘BOR’). Om voor deze regelingen in aanmerking te komen is het cruciaal dat er sprake is van ‘ondernemingsvermogen’. Dit criterium leidt echter vaak tot discussies met de Belastingdienst. Sebastiaan Janssen, director KPMG Meijburg & Co licht in zijn blog de BOR verder toe.

Lees verder

Opvolging familiebedrijf zorgt voor forse vermogensoverdracht in Europa

Familiebedrijven in Europa maken zich op voor een grootschalige overdracht van eigendom en zeggenschap van de onderneming. Een overdracht die de komende jaren in Europa gaat zorgen voor één van de grootste transfers van vermogen tussen generaties.

Lees verder

Europese Barometer voor familiebedrijven 2019

De Europese barometer voor familiebedrijven is een jaarlijks onderzoek gepubliceerd door KPMG Meijburg & Co, samen met KPMG, FBNED en European Family Business (EFB). Dit onderzoek, dat dit jaar voor de achtste keer werd uitgevoerd, geeft inzicht de trends en ontwikkelingen bij familiebedrijven in heel Europa.

Lees verder

Benieuwd naar toekomst (Europese) familiebedrijf?

Als familiebedrijf staat u voor tal van uitdagingen. Maar welke zijn dit? En hoe gaan uw collega-ondernemers hiermee om? Vul onze vragenlijst in om meer inzicht te krijgen in de trends en ontwikkelingen en ontvang het onderzoeksrapport! 

Lees verder

Wat zijn de belastinggevolgen van het nalaten van een familiebedrijf? Wij geven u alle informatie die u nodig heeft.

65 landen vergeleken: hoeveel belasting u betaalt voor het nalaten van uw familiebedrijf

Lees verder

Nalaten en overdragen van een familiebedrijf. Waarom overheden dat moeten bevorderen.

In de zoektocht van overheden naar belastinginkomsten lijken familiebedrijven een aantrekkelijke doelgroep.

Lees verder

Succesvolle bedrijfsopvolging

Wilt u zorgen dat uw familiebedrijf wél de volgende generatie haalt? Dan is het belangrijk dat u nu al na gaat denken over een succesvolle bedrijfsopvolging. Wij helpen u daarbij.

Lees verder

© 2020 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.