Familie en Bedrijf

Investeren in start-ups: De converteerbare lening

De Nederlandse start-up scene is booming. Overal schieten de nieuwe initiatieven uit de grond. En waar de financieringsstructuren en ideeën steeds creatiever worden, blijft de fiscaliteit achter. Wouter de Win, Senior Tax Manager bij KPMG Meijburg & Co legt dit uit.

Lees verder

‘Lenen’ van de bv? Tijd voor actie!

Leent u van uw eigen bv? Dan zal het u niet ontgaan zijn dat er veel rumoer is over de positie van aanmerkelijkbelanghouders die vermogen uit de bv gebruiken voor privédoeleinden zonder daarover eerst aanmerkelijk belangheffing te betalen.

Lees verder

KPMG Belgium Holland Desk seminar 2019

Lees verder

Fiscale Zaken voor Familie & Bedrijf – juli 2019

Fiscale Zaken voor Familie & Bedrijf is de digitale nieuwsbrief van Meijburg & Co met een breed scala aan fiscale ontwikkelingen die van belang zijn voor familiebedrijven.

Lees verder

Belastingmoraal: kan alles wat mag?

Lees verder

Nieuwe afdeling voor de Belastingdienst: de afdeling voor Zeer Vermogende Personen (ZVP)

De belastingdienst heeft er, na een geslaagde proef, een afdeling bij. De afdeling voor Zeer Vermogende Personen (ZVP). Geleidelijk aan zullen de fiscale zaken van personen/families met een vermogen van meer dan 25 miljoen (mede) door deze afdeling worden behandeld. Als adviseur van veel vermogende families komen de adviseurs van Meijburg & Co regelmatig in aanraking met het ZVP-team. Anouk Koomen-Ahlers, director bij Meijburg & Co, legt uit wat dit betekent.

Lees verder

Heeft u al nagedacht over een familiestatuut?

Bij familiebedrijven zijn het bedrijf en de familie vaak in grote mate verweven. Door voortdurend wisselende omstandigheden binnen zowel de onderneming als de familie is het belangrijk om diverse zaken goed te regelen.

Lees verder

Global family business tax monitor

Eigenaren van familiebedrijven met plannen voor overdracht van het bedrijf naar de volgende generatie krijgen te maken met uiteenlopende fiscale kosten, afhankelijk van het land waar het bedrijf en haar aandeelhouders zijn gevestigd.

Lees verder

Bent u benieuwd naar de toekomst van het (Europese) familiebedrijf?

Als familiebedrijf staat u voor tal van uitdagingen. Maar welke zijn dit? En hoe gaan uw collega-ondernemers hiermee om?

Lees verder
© 2019 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.