Familie en Bedrijf

Fiscale Zaken voor Familie & Bedrijf – december 2019

Fiscale Zaken voor Familie & Bedrijf is de digitale nieuwsbrief van Meijburg & Co met een breed scala aan fiscale ontwikkelingen die van belang zijn voor familiebedrijven.

Lees verder

Bedrijfsopvolgingsregeling (‘BOR’) toepassen op vastgoed bedrijven? Ondernemen of beleggen?

Bij schenken of overlijden kan er recht bestaan op gunstige belastingfaciliteiten, de zogeheten bedrijfsopvolgingsregelingen (hierna: ‘BOR’). Om voor deze regelingen in aanmerking te komen is het cruciaal dat er sprake is van ‘ondernemingsvermogen’. Dit criterium leidt echter vaak tot discussies met de Belastingdienst. Sebastiaan Janssen, director KPMG Meijburg & Co licht in zijn blog de BOR verder toe.

Lees verder

Eindejaarstips 2019 voor familiebedrijven

Het fiscale landschap blijft in beweging, ook voor familiebedrijven. Wij hebben voor u een aantal tips gebundeld op grond waarvan u mogelijkerwijs nog voor 1 januari 2020 actie zou moeten ondernemen.

Lees verder

Opvolging familiebedrijf zorgt voor forse vermogensoverdracht in Europa

Familiebedrijven in Europa maken zich op voor een grootschalige overdracht van eigendom en zeggenschap van de onderneming. Een overdracht die de komende jaren in Europa gaat zorgen voor één van de grootste transfers van vermogen tussen generaties.

Lees verder

Europese Barometer voor familiebedrijven 2019

De Europese barometer voor familiebedrijven is een jaarlijks onderzoek gepubliceerd door KPMG Meijburg & Co, samen met KPMG, FBNED en European Family Business (EFB). Dit onderzoek, dat dit jaar voor de achtste keer werd uitgevoerd, geeft inzicht de trends en ontwikkelingen bij familiebedrijven in heel Europa.

Lees verder

Meijburg Legal

U denkt bij Meijburg & Co waarschijnlijk vooral aan belastingadviseurs. Maar bij veel belastingvraagstukken is ook de juridische kant erg belangrijk. Daarvoor is Meijburg Legal in het leven geroepen. Want met steeds meer complexe en veranderende regelgeving is een betrouwbare juridische partner van groot belang. Onze experts hebben diepgaand inzicht in uw zakelijke en persoonlijke behoeften.

Lees verder

Charlotte Zandvoort-Gerritsen, Tax Director Familie en Bedrijf, deelt haar visie op de impact die het MLI heeft op het (familie)bedrijf.

Lees verder

Investeren in start-ups: De converteerbare lening

De Nederlandse start-up scene is booming. Overal schieten de nieuwe initiatieven uit de grond. En waar de financieringsstructuren en ideeën steeds creatiever worden, blijft de fiscaliteit achter. Wouter de Win, Senior Tax Manager bij KPMG Meijburg & Co legt dit uit.

Lees verder

‘Lenen’ van de bv? Tijd voor actie!

Leent u van uw eigen bv? Dan zal het u niet ontgaan zijn dat er veel rumoer is over de positie van aanmerkelijkbelanghouders die vermogen uit de bv gebruiken voor privédoeleinden zonder daarover eerst aanmerkelijk belangheffing te betalen.

Lees verder
© 2020 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.