Succesvolle bedrijfsopvolging

gezin in de keuken

Als u jarenlang hard heeft gewerkt om uw familiebedrijf te laten renderen, dan wilt u natuurlijk dat het bedrijf binnen de familie blijft. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat alle familiebedrijven een succesvolle opvolging hebben en een volgende generatie halen. Meijburg kan u helpen met uw bedrijfsopvolging.

Opvolging familiebedrijf

Wilt u zorgen dat uw familiebedrijf wél de volgende generatie haalt? Dan is het belangrijk dat u nu al gaat nadenken over die succesvolle bedrijfsopvolging, en de fiscale en juridische aspecten die aan die opvolging van uw familiebedrijf verbonden zijn. Want een succesvolle opvolging van uw familiebedrijf hangt ook in het bijzonder af van de hoeveelheid belasting die u betaalt. Zo maakt het financieel nogal uit of dat 40% of slechts 3,4% is! 

Een succesvolle opvolging zonder frustratie

Staat uw opvolger klaar om het familiebedrijf over te nemen? Maar is er uitstel van die overname nodig omdat de fiscale zaken niet goed geregeld zijn? Dan kan dit frustrerend zijn voor de opvolger en niet goed voor het familiebedrijf. De adviseurs van Meijburg zorgen dat de opvolging fiscaal wél goed geregeld en optimaal is. Maar zij denken ook graag mee met niet-fiscale aspecten die bij een succesvolle opvolging komen kijken.

Opvolgingsstrategie ontwikkelen

Een succesvolle bedrijfsopvolging vraagt om een goede opvolgingsstrategie. Daarbij denkt u na over wie u kan opvolgen in het familiebedrijf en wanneer. Er zijn echter ook andere belangrijke vragen die u zichzelf kunt stellen bij het opstellen van een goede opvolgingsstrategie. Waaruit bestaat bijvoorbeeld de juiste ondersteuning voor uw opvolger? En: is er een zakelijk netwerk waarop uw opvolger kan terugvallen als deze het roer van u overneemt?

Fiscaal juridisch advies familiebedrijven

De vragen die horen bij een succesvolle opvolgingsstrategie gaan niet alleen over de persoon die u gaat opvolgen in uw familiebedrijf. Hoe de aandelen van uw familiebedrijf bij uw opvolgers terechtkomen is bijvoorbeeld weer een meer fiscale en juridische vraag. De antwoorden op deze en andere relevante vragen kunnen mede deel uitmaken van een succesvolle opvolgingsstrategie voor uw familiebedrijf.

Fiscaal advies nodig bij succesvolle bedrijfsopvolging?

Heeft u hulp nodig bij de succesvolle bedrijfsopvolging en het maken van een opvolgingsplan? De adviseurs van Meijburg adviseren u over de fiscale en juridische aspecten die daarbij horen en helpen met een goede opvolgingsstrategie. Wij gaan op basis van onze jarenlange ervaring graag tijdig met u in gesprek, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.