Toegang tot kapitaalmarkten: SPAC als alternatief voor IPO

SPAC als alternatief voor IPO

Dat SPAC’s in de belangstelling staan is geen geheim. Bijna de helft van alle beursintroducties in de Verenigde Staten in 2020 ging via een zogeheten ‘special purpose acquisition company’. Ook in Nederland zijn ze sterk in opkomst en zijn er al meerdere SPAC’s naar het Damrak / de Euronext Amsterdam gegaan.

SPAC’s lijken een nieuwe hype te zijn. Maar zijn SPAC’s de toekomst om kapitaal op te halen? Wat betekent dit voor de technology-sector? Wat zijn de (juridische) eisen, en welke fiscale gevolgen heeft dit? Al deze vragen en meer komen aan bod tijdens de rondetafelbijeenkomst die wij organiseren gezamenlijk organiseren met KPMG en Stibbe op donderdag 9 september aanstaande.

  • Welke trends en ontwikkelingen zien wij op de kapitaalmarkt?
  • Recente ervaringen met SPAC’s en IPO’s
  • Wat zijn de juridische eisen?
  • Hoe verlopen de processen?
  • Wat moet je doen om goed voorbereid te zijn?
  • Wat betekent dit fiscaal?

Kortom, heb je altijd al meer willen weten over toegang tot kapitaalmarkten of overweeg je wellicht een beursgang? Meld je dan aan voor deze rondetafelbijeenkomst. 

Programma

15:00 uur: ontvangst
15:30 uur: start bijeenkomst
16:30 uur: korte pauze
16:45 uur: vervolg bijeenkomst
17:45 uur: einde en borrel 

Sprekers

André Jacobs, Tax Partner, KPMG Meijburg & Co
Derk Lemstra, Partner, Stibbe
Herman van Meel, Partner, KPMG
Arco Verhulst, Tax Partner M&A, KPMG Meijburg & Co 

Locatie

Brainport Industries Campus (BIC)
BIC 1
5657 BX Eindhoven
 

 

 

© 2021 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.