Ontbijtsessie: btw quick fixes 2020

Horizon

Btw quick fixes 2020

Bent u er klaar voor?

Op Prinsjesdag is bekendgemaakt hoe de vier ‘btw quick fixes’ in de Nederlandse wet- en regelgeving zullen worden verwerkt. Zoals u ongetwijfeld weet, treden deze wijzigingen per 1 januari 2020 in werking en hebben ze een aanzienlijke impact voor ondernemers die internationaal goederen verhandelen. Het gaat daarbij om de volgende vier wijzigingen:

1. Vereenvoudiging voor ‘call off-voorraden’
2. Uniforme regels ter vereenvoudiging van ketentransacties (waaronder ABC-leveringen)
3. Verplicht stellen btw-identificatienummer voor toepassing btw-nultarief
4. Vereenvoudigde bewijsvoering voor intracommunautaire leveringen

Deze wijzigingen hebben gevolgen voor verschillende facetten binnen de onderneming, zoals de aanpassing van ERP-systemen en het Tax Control Framework. Hierbij valt te denken aan het actualiseren van administratieve processen, btw-complianceprocedures en facturatieprocessen, maar bijvoorbeeld ook aan de contracten en het orderproces met uw afnemers en leveranciers.

Vanwege de grote belangstelling en het grote belang van deze btw-wijzigingen voor ondernemers die internationaal handelen, organiseren wij speciaal voor u een ontbijtbijeenkomst op dinsdag 12 november 2019 op ons kantoor in Eindhoven. Tijdens deze sessie bespreken we de wijzigingen aan de hand van concrete voorbeelden en casusposities. Vanzelfsprekend is er voldoende ruimte om uw vragen te behandelen.

 

Aanmelden
© 2019 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.